Бившият президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Макс Мозли

...
Бившият президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Макс Мозли
Коментари Харесай

Бивш шеф на ФИА: Отменете сезона във Формула 1

Бившият президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Макс Мозли прикани сезон 2020 във Формула 1 да бъде анулиран поради световната пандемия от ковид.

"С очакване нещата могат да стават единствено по-зле, изключително когато всички са в цялостна незнание. Няма гаранция, че ще имаме надпревари през юли, а и тази алтернатива последователно става все по-нереална ", сподели някогашният началник на ФИА в изявление за ДПА.

Запитан какъв съвет би дал на наследника си Жан Тод, Мозли отговори: "От много време не контактувам с никого от Формула 1 и нямам вътрешна информация ".

Той обаче е уверен, че сезонът би трябвало да бъде анулиран, откакто досега Формула 1 и притежателите на правата от "Либърти Медия " бяха принудени да отсрочат или да анулират първите девет старта от акцията.

"Ако това се случи, тимовете и промоутърите на надпреварите ще се снабдят със сигурна визия какво да вършат. Така те ще могат да възнамеряват идната година и да работят за нея ", добави Моузли.

"Докато не стане ясно по какъв начин ще се развие световно пандемията, ние няма по какъв начин да вършим рационални проекти и за Формула 1 ", приключи Моузли, който навърши 80 години в понеделник.

Как пандемията от ковид се отрази на международния спорт четете тук.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР