Бившият президент на испанския елитен футболен клуб Валенсия Хуан Солер

...
Бившият президент на испанския елитен футболен клуб Валенсия Хуан Солер
Коментари Харесай

2 години затвор за бивш президент на Валенсия

Бившият президент на испанския първокласен футболен клуб Валенсия Хуан Солер беше наказан на две години затвор поради интрига за похищение и щурм в дома на някогашен сътрудник, оповестява " Ел Мундо Депортиво ".

Солер, който управлява тима от " Местая " в интервала 2004-2008 година, е приет за отговорен от съда във Валенсия поради образуване на скрит план за отвличането на Висенте Сориано, негов някогашен вицепрезидент.

Още двама души, чиято еднаквост не беше оповестена, също са наказани за присъединяване си в незаконната скица.

Тримата са наказани на по 24 месеца затвор и ще би трябвало да заплатят по 3 хиляди евро на жертвата.

Четвъртият арестуван по случая получи понижена присъда от 13 месеца, откакто осведоми полицията за конспирацията.

Те са възнамерявали да отвлекат Сориано, след което да влязат и да оберат в къщата му, в която са имали информация, че той държи 15 милиона евро.

Двамата водеха жестока правосъдна борба преди няколко години, откакто Сориано постигнал съглашение да закупи акциите на Солер във Валенсия против 85 милиона евро с желание след това да ги препродаде на капиталовата група " Далпорт ", която обаче в следствие се отхвърля и договорката пропада.

Случаят беше отвеян от Висшия испански съд, който през февруари 2013 година подреди на Сориано да заплати на Солер 20 милиона евро отплата, а на " Далпорт " - 39 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР