Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който излежава присъдата си

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който излежава присъдата си
Коментари Харесай

Саакашвили обяви нова гладна стачка

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който излежава присъдата си в болница  обяви нова гладна стачка. Причината-властите не му обезпечили видеовръзка сред болничното заведение, в която той е арестуван и съвещанието на съда.

Саакашвили беше наказан задочно за корист с власт и прикриване на закононарушение. Беше задържан, когато се прибра от Украйна в Грузия.

Миналата година 54-годишният президент беше изместен в болница след първична 50-дневна гладна стачка в символ на митинг против задържането му, което съгласно правозащитни групи и съдружници в чужбина е било политически стимулирано.

Адвокатите на Саакашвили желаеха отсрочване на присъдата му по обвиняванията в корист със служебно състояние, изтъквайки неприятното му здравословно положение.

Съдебното съвещание по това искане, което трябваше да се организира по-рано през днешния ден, беше отсрочено, откакто управляващите не съумяха да обезпечат видеовръзка сред правосъдната зала и болничното заведение на Саакашвили.

„ Днес ми беше отказано най-основното право - да участвам на личния си правосъден развой. Това е нарушаване на всички грузински и интернационалните права. Затова се постанова да прибегна до последна форма на митинг - гладна стачка. Всяко присмиване и оскърбление има граница “, написа Саакашвили в писмо, което беше прочетено от юриста му.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР