„Това е грешка“: Правен експерт казва, че Тръмп току-що внезапно е зарязал „най-добрия адвокат, който е имал“

...
Бившият президент Доналд Тръмп внезапно разтърси юридическия си екип в
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп внезапно разтърси юридическия си екип в Джорджия само часове преди да се очаква да бъде резервиран в окръг Фултън затвора, заменяйки известния адвокат Дрю Финдлинг с високопоставен адвокат Стивън Садоу.

Садоу, известен адвокат в щата, ще поеме ролята на водещ по делото за Тръмп, който беше обвинен миналата седмица заради усилията му да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия, според ABC News.

„Бях задържан да представлявам президента Тръмп в случая с окръг Фултън, Джорджия“, каза Садоу в изявление . „Президентът никога не е трябвало да бъде обвинен. Той е невинен по всички обвинения, повдигнати срещу него. Очакваме с нетърпение делото да бъде прекратено или, ако е необходимо, безпристрастно, отворено жури да намери президента за невинен.

< p>„Съдебните преследвания, предназначени да насърчават или обслужват амбициите и кариерите на политическите опоненти на президента, нямат място в нашата съдебна система“, заключи той.

Финдлинг е служил като главен адвокат на Тръмп в областния прокурор на окръг Фултън Фани Дългогодишното разследване на Уилис за предполагаемите усилия на бившия президент и неговите съюзници да подкопаят изборите в щата през 2020 г. Друг адвокат по случая, Дженифър Литъл, се очаква да запази ролята си и да работи със Садоу.

< p>Професорът по право в щата Джорджия Антъни Майкъл Крейс предупреди, че може би не е било добра идея да се разменят адвокати преди резервацията в четвъртък.

„Не съм тук, за да дам съвет на Тръмп… това е грешка IMHO ,"  каза Крейс в X, бивш Twitter. „Дрю Финдлинг беше най-добрият адвокат, който имаше."

Въз основа на изявлението на Садоу, Крейс предсказа, че на Тръмп защитата в процеса би се равнявала на „събитие с двойна правна защита/кампания.“

„Надявам се, че е поискал пълно плащане предварително“, иронизира адвокат по националната сигурност Брадли Мос.

Засега останалите правни екипи на Тръмп, които управляват федерални дела, заведени от специалния прокурор Джак Смит и друг щатски случай от окръг Манхатън Адвокатът Алвин Браг ще остане непокътнат, казаха източниците пред ABC News.

Бившият президент е един от 19-те обвиняеми по обширното обвинение за рекет на Уилис, което обвинява групата от адвокати и сътрудници на Тръмп — заедно с група необвинени съзаговорници - за организиране на заговор за обръщане на изборната загуба на Тръмп през 2020 г. Тръмп твърди, че действията му не са били незаконни и е атакувал разследването като политически мотивирано.

Според The ​​New York Times почти половината от 19-те обвиняеми са били задържани в затвора на окръг Фултън към четвъртък сутринта. Тръмп, чиято гаранция беше определена на 200 000 долара във вторник, се очаква да се предаде на властите в окръг Фултън в четвъртък вечерта.

Трима обвиняеми по делото – бившият адвокат на Тръмп Марк Медоус, бивш служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк и бившият председател на Републиканската партия на Джорджия Дейвид Шафър — искат делата им да бъдат преместени във федералния съд. Кенет Чезебро, друг обвиняем, подаде искане за ускорен процес в сряда, според което процесът за всичките 19 обвинени души трябва да започне не по-късно от 3 ноември, дата много по-рано от това, което прокурорите в офиса на Уилис поискаха. Нейният офис е поискал обвиненията да се състоят през седмицата след 5 септември.

Тръмп е преминал през редица адвокати през десетилетията си в сферата на недвижимите имоти в Ню Йорк и напоследък в политическата си кариера. Той спечели репутация с отказа си да плати на адвоката си за тяхната работа, но плаща на представителството си в текущите си наказателни дела. Плащанията идват от финансирането на неговия комитет за политически действия, Save America's, което се състои от дарения, които неговите поддръжници направиха след изборите през 2020 г., след като той ги призова чрез широко развенчани твърдения за измама на гласоподаватели.

Садоу е смятан за един от най-талантливите адвокати по наказателни дела в Атланта от мнозина в юридическата общност. Той, подобно на Findling, е представлявал клиенти на знаменитости, включително рапърите T.I., Rick Ross и Gunna, както и R&B певеца Usher.

Неговото представяне на Gunna се въртеше около друг нашумял случай на рекет. През декември рапърът, чието истинско име е Серджио Китчънс, се призна за виновен по обвинение за рекет в делото за бандата на окръг Фултън срещу хип-хоп колектива от Атланта Young Slime Life или YSL, основан от рапъра Young Thug. Като част от молбата си Китчънс призна, че YSL функционира като улична банда, каза пред Times говорител на окръжната прокуратура на окръг Фултън.

Искам ежедневен преглед на всички новини и коментар Салонът може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Като част от споразумението Kitchens сключи Alford pleading, което позволява на обвиняемите да твърдят, че са невинни, докато се признават за виновни. Той беше осъден на пет години затвор, но беше освободен, след като една година от присъдата беше заменена с изтърпяно време. Останалите четири години бяха спрени.

Други забележителни клиенти на Sadow's включваха Хауърд К. Стърн, гаджето на Анна Никол Смит, която беше обвинена в участие в заговор за лекарства с рецепта преди смъртта си. Присъдата на Стърн по делото по-късно беше отменена.

Тръмп избра Финдлинг да ръководи частта на Джорджия от юридическия му екип миналото лято. Самопровъзгласилият се за "#BillionDollarLawyer" с репутация на опитен адвокат също е представлявал високопоставени клиенти, включително Cardi B, Gucci Mane и Migos.

Преди да бъде нает, Финдлинг беше чест критик на Тръмп в социалните медии, наричайки го през 2018 г. „расисткият архитект на измамния университет Тръмп“.

Като адвокат на бившия президент, Финдлинг оттогава пламенно го защитава. Преди обвинението на Тръмп срещу Джорджия, той и останалата част от екипа му подадоха поредица от искания, целящи да бъдат отхвърлени доказателствата, събрани от специално голямо жури, и Уилис да бъде отстранен от делото. Но усилията му бяха напразни, тъй като съдилищата постановиха, че Тръмп няма правна легитимация да подкрепи предизвикателствата, тъй като все още не е бил обвинен.

Садоу също е заел позиция срещу бившия президент, като пише в 2017 г. Twitter размени, че той „не е поддръжник на DT.“

Въпреки че нарече наемането на Садоу „умен ход“, бившият федерален прокурор Ели Хониг предположи, че постоянното циклично представяне на Тръмп може да създаде бъдещ хаос за различните му юридически екипи в изява в четвъртък сутрин по CNN.

„Да, така че това е умен ход“, започна той. „Имате нужда от местен адвокат и този случай ще се играе в Джорджия. Умно е да вземете някой, който познава съдебната система и който наистина може да се свърже със съдебните заседатели откровено. Съдебните заседатели търсят това и могат да усетят, че този човек е от тук ? Това ли е някой, на когото ние по същество ще вярваме? Това е фактор.“

„Доналд Тръмп наистина трябва да се увери – той има четири висящи дела – той трябва да приведе своя правен екип в ред“, Хониг продължи. „Не можете да назначавате и напускате водещи адвокати по всеки случай някак си по прищявка, знаете, както някои служители на Белия дом бяха назначавани и напускат по прищявка.“

„Това е различно ," той каза. „Тези адвокати ще прекарат стотици, хиляди часове, за да опознаят всички нюанси на този случай. Ако просто касирате един на друг, вие сте готови за голям провал. Ако аз го съветвах за всички тези Бих казал, че изберете своя водещ човек за всеки случай, придържайте се към него, оставете го да си върши работата.“

< /blockquote>

Прочетете повече

за случая Фултън

Бивш САЩ адвокат: Изявлението на Джон Ийстман „може да бъде използвано срещу него“, след като той удвои Голямата лъжа

„Карън на обвиняемите по престъпления“: Експертите изхвърлят обвиненията на съобвиняемия „на Тръмп“ " изискване

Тайното оръжие на Фани Уилис: Тръмп ще се изправи срещу "Майкъл Джордан от RICO"

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР