Бившият президент Доналд Тръмп вече не е достатъчно богат, за

...
Бившият президент Доналд Тръмп вече не е достатъчно богат, за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп изпада от списъка на Forbes 400 на най-богатите американци. Ето какво се промени.

Бившият президент Доналд Тръмп към този момент не е задоволително богат, с цел да бъде включен в Forbes 400, годишна ранглиста на най-богатите хора в Америка, заяви списание Forbes във вторник.

Тръмп към момента е милиардер, като Forbes прави оценка чистото му положение на 2,6 милиарда $. Но това е по-малко от оценката на списанието година по-рано, че заможен магнат е оценен на 3,2 милиарда $, което му завоюва място в листата на богатите за 2022 година

Приблизителното чисто положение на Тръмп от 2,6 милиарда $ е с 300 милиона $ по-малко от базовото равнище, с цел да влезе в листата 400 на Forbes. Най-богатият човек в Америка е основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск с чисто положение от 251 милиарда $, съгласно класацията.

което доста надвишава благосъстоянието му и цената на доста от парцелите му.

Защо е Доналд Тръмп отпадна от листата на Forbes 400?

Тръмп отпадна от тазгодишния лист заради оценката на Forbes, че чистото му положение е намаляло с 600 милиона $ спрямо година по-рано. Виновникът? Бизнесът на Тръмп в обществените медии, Truth Social, сподели Forbes.

Truth Social до момента не съумя да извърши визията на Тръмп за обществената медийна услуга, която компанията един път беше предсказала, че ще надвиши 40 милиона консуматори тази година. Но откакто остават единствено три месеца до 2023 година, Forbes пресмята, че Truth Social е записал единствено 6,5 милиона консуматори – към 1% от потребителите на X (платформата, известна преди като Twitter).

В различен удар за Truth Social, договорката за усвояване на компанията-майка, Trump Media & Technology Group, обществеността затъна на фона на прегледи от регулаторните организации.

„ Ако платформата на Тръмп процъфтява, той евентуално нямаше да има проблеми с намирането на различно финансиране. Но не е по този начин и няма огромна причина да сме оптимисти за бъдещето на Truth Social “, отбелязва Forbes.

p> Поради провокациите пред растежа на Truth Social Forbes сподели, че е намалил цената на своята компания майка до 100 милиона $, което е спад от 730 милиона $ преди година.

Каква е цената на недвижимите парцели на Доналд Тръмп?

Не единствено новосъздадената обществена медийна услуга на Тръмп губи стойност, само че и офис постройките му, които съгласно Forbes са намалели в цената си с 170 милиона $.

По-голямата част от това произтича от парцел в Сан Франциско, 555 California Street, който е 30% благосъстоятелност на Тръмп, написа списанието. Договорите за наем, които генерират към половината от наема на постройката, следва да бъдат възобновени, само че постройката се намира в „ борещ се “ регион на Сан Франциско. Съседните здания са продадени за по-малко от цената на постройката през 2005 година, което демонстрира, че 555 California коства по-малко, в сравнение с беше.

Въпреки това голф парцелите на Тръмп се оправят добре с доходи в неговите голф курорти до съвсем 150 милиона $, в съпоставяне със 108 милиона $ преди пандемията, написа списанието.

Междувременно Тръмп е изправен пред гражданско дело за 250 милиона $, обвиняващо някогашния президент и други от организацията на Тръмп в необятно публикувана машинация посредством хипотетично даване на банки на финансови доклади, които показват неправилно благосъстоянието му с цели 3,6 милиарда $.

В обява във вторник до Truth Social Тръмп сподели, че съдията по делото „ е получил погрешна и мощно подвеждаща информация по отношение на моето чисто положение [sic] “. Тръмп твърди, че клубът и имението му във Флорида, Мар-а-Лаго, костват 1,5 милиарда $, а не 18-те милиона $, представени от съдията, който разчиташе на оценка от оценителя на Палм Бийч.

Какво е историята на Доналд Тръмп със листата 400 на Forbes?

Доналд Тръмп споделяше място с татко си в първия лист 400 на Forbes, когато беше оповестен през 1982 година, отбелязва списанието, като прибавя, че появяването му през тази година не е била изцяло оправдана.

Тръмп е убедил " кореспондент, че държи по-голям % от положението на Фред, в сравнение с в действителност е ", сподели Forbes във вторник.

По-късно той изпадна от листата през 1990 година, когато Forbes разгласи чистото му положение „ на разстояние от нула “. Но Тръмп възвърне благосъстоянието си и по-късно си върна " законното място " през 1996 година, оставайки в листата до 2021 година, когато беше изхвърлен от редиците.

През 2022 година Тръмп още веднъж се причисли към Forbes 400, когато списанието оцени каузи му в Trump Media & Technology Group на 730 милиона $.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР