Тръмп потвърждава, че няма да участва в първия дебат на Републиканската партия, дразни, че вероятно ще пропусне повече

...
Бившият президент Доналд Тръмп потвърди в неделя, че няма да
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп потвърди в неделя, че няма да участва в първия републикански първичен дебат тази седмица.

Заявявайки, че обществеността вече „знае кой съм“, Тръмп написа в своята социална медийна платформа: „Следователно няма да участвам в дебатите!“

Не беше ясно веднага дали Тръмп има предвид, че ще отсъства от всички насрочени в момента дебати – има втори първичен дебат на Републиканската партия, насрочен за септември – или всички бъдещи дебати.

Съветник на Тръмп каза пред CNN, че бившият президент все още може да реши да участва в по-късен първичен дебат, въпреки поста си.

Тръмп е казал на редица съюзници, че не иска да дебатира в библиотеката Рейгън, мястото на втория дебат, и се оплака в частни разговори, че никога не е бил поканен да говори на мястото, обвинявайки отчасти председателя от борда на попечителите, Фред Райън. Райън беше главен изпълнителен директор на Washington Post.

Първичният дебат в сряда е първият от цикъла за 2024 г. В продължение на седмици бившият президент частно и публично се движи, като го прескача, предвид преднината му в социологическите проучвания. Множество източници, запознати с плановете на Тръмп, по-рано казаха на CNN, че вместо това той планира да седне за интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

Въпреки това републиканските служители публично се опитваха да убедят Тръмп да се присъедини към сцената на дебата още в неделя сутринта.

Часове преди Тръмп да публикува, председателят на RNC Рона Макданиел каза, че се надява той да дебатира. „Все още тая надежда, че президентът Тръмп ще дойде. Мисля, че е толкова важно американският народ да чуе всички кандидати“, каза Макданиел по Fox News.

Макданиел и Дейвид Боси, който отговаря за дебатната комисия на RNC, посетиха Тръмп в дома му в Бедминстър, Ню Джърси, през последните седмици, за да го насърчат да участва, според съветник на Тръмп. Бившият президент не беше ангажиран с плановете си по време на тази среща.

Президентът на Fox News Джей Уолъс и главният изпълнителен директор на мрежата Сузан Скот също насърчиха Тръмп да участва в дебата.

За да се класират за дебата, кандидатите трябва да имат най-малко 40 000 уникални донора, с най-малко 200 уникални донора на щат, и трябва да достигнат поне 1% в три национални проучвания, отговарящи на изискванията на RNC, или поне 1% в две национални проучвания и две анкети от отделни държави с ранно гласуване.

От кандидатите също се очаква да подпишат клетва за лоялност, изразяваща ангажимента си да се обединят и да подкрепят евентуалния републикански кандидат, независимо кой е той.

До този момент бившият вицепрезидент Майк Пенс, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, предприемачът Вивек Рамасвами, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум, губернаторът на Южна Каролина Тим Скот и бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи са се класирали.

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Джак Форест от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР