Тръмп доминира на щатския панаир в Айова, докато пренебрегва традициите и очаква друго възможно обвинение

...
Бившият президент Доналд Тръмп грабна светлината на прожекторите на щатския
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп грабна светлината на прожекторите на щатския панаир на Айова този уикенд, летейки отгоре в частния си самолет точно когато главният му съперник от републиканците, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, обръщаше свински пържоли и поздравяваше потенциални посетители на републиканската партия.

Президентската надпревара на републиканците през 2024 г. се разигра наблизо, когато Тръмп и ДеСантис се присъединиха към тълпата от хиляди.

За ДеСантис денят беше изпълнен с традициите, които превърнаха щатския панаир на Айова в Де Мойн в типична спирка на президентската кампания, откакто Демократическата партия измести щата на първо място в номинационния си календар през 1972 г., а републиканците направиха същото смяна четири години по-късно. (Демократите тази година разклащат реда на щатите за тяхното състезание за номиниране.)

Тръмп пренебрегна тези традиции – но въпреки това привлече огромна тълпа, подчертавайки подкрепата, която бившият президент запазва в базата на Републиканската партия, дори когато е изправен пред това, което може да бъде четвъртото му обвинение през следващите дни. Правните проблеми на Тръмп доминират първичните избори на републиканците от месеци, като бившият президент определя обвиненията си като политически мотивирани и често ги използва в реклами за набиране на средства.

Тръмп беше пътувал до Айова с антураж, предназначен до голяма степен да троли ДеСантис. Той се състои от членове на Конгреса от Флорида, които са подкрепили Тръмп пред губернатора на своя щат: представители Гюс Билиракис, Байрън Доналдс, Мат Гетц, Карлос Гименес, Брайън Маст, Кори Милс, Анна Паулина Луна, Грег Стюбе и Майк Уолц.

Рекламни листовки, които сякаш оспорваха рекорда на ДеСантис в областта на селското стопанство, бяха раздадени из панаирните площадки, докато губернаторът на Флорида печеше свински котлети на скара в събота. „Свинското месо от Айова е вкусно и осигурява работа на почти 1 от 10 работещи жители на Айова, но Рон ДеСантис би бил пълна катастрофа за Айова“, се казва във флаера.

Не беше ясно дали платени служители или доброволци от кампанията на Тръмп раздават листовките. Най-малко един човек, който се обърна към CNN, носеше шапка MAGA и във флаера пишеше, че е платена от „Donald J. Trump for President 2024, INC“.

При пристигането си на панаира Тръмп поздрави привържениците, докато се движеше през тълпата. Бившият президент се отправи към известния щанд със „свински котлет на клечка“, докато зяпачите скандираха „САЩ“.

За разлика от ДеСантис, Тръмп не е печел сам свински пържоли. Той се премести на стълба, където беше посрещнат с аплодисменти от тълпа поддръжници заедно с подкрепящите Тръмп членове на Конгреса от Флорида. Бившият президент започна с миниатюрна реч, хвалейки се с подкрепата си от Айова през годините.

„Ние ще се погрижим за Айова“, каза той на тълпата. „Трябва да останеш силен; имаме лоши, лоши хора отвътре.”

Междувременно ДеСантис видя похвали и подигравки, докато минаваше през панаирните площадки, което той описа като „знак за сила“.

„Те знаят, че ще победим Байдън и че ще успеем да обърнем тази страна, и не искат това“, каза ДеСантис пред CNN. На въпроса дали може да привлече на своя страна хора, които не го харесват, ДеСантис добави, че „средните американци са отворени към нова посока“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР