Бившият президент Доналд Тръмп често изглежда горд да рекламира рекорда

...
Бившият президент Доналд Тръмп често изглежда горд да рекламира рекорда
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на Републиканската партия използват рекорда на Тръмп за COVID, за да ухажват скептиците по отношение на ваксините

Бившият президент Доналд Тръмп постоянно наподобява горделив да популяризира върха на своята администрация за бързото създаване на ваксини против COVID-19.

По време на акцията с цел да завоюва още един мандат в Белия дом обаче, той също е прекратил потреблението на същите тези ваксини. През октомври, да вземем за пример, той отприщи куп офанзиви в обществените медии против пандемичния връх на Рон ДеСантис, като разгласява наново изказвания, че губернаторът на Флорида - който се състезава против него в републиканските първоначални избори за президент - е бил прекомерно деен във имунизирането на жителите на Съншайн Стейт.

В по-нататъшен поврат Тръмп по едно и също време популяризира публикация от MSNBC, в която се допуска, че ДеСантис не имунизира задоволително своите гласоподаватели.

триумфът в създаването на ваксини, като в същото време подлага на критика използването на ваксини — е емблематичен за това по какъв начин пандемичната политика ускорява по-широката политика за имунизациите. Републиканските претенденти за президент, които сега изостават от някогашния президент в социологическите изследвания, изкривяват посланията си, с цел да ухажват скептично настроените към имунизациите гласоподаватели на партията. Никой не прегръща, без подготовка, изгодата от мярка за публично здраве, която е избавила милиони животи.

Подобно на Тръмп, даже и по-големите претенденти наподобява не могат да избегнат възприемането на антиваксинните пристрастености въз основата на партията. Вземете Ники Хейли, която преди е била губернатор на Южна Каролина и дипломат в Организация на обединените нации и се издига в социологическите изследвания. В последните дни на администрацията на Тръмп тя беше проваксина. Но до края на ноември 2021 година в изявление за Christian Broadcasting Network тя повтори съмнителни изказвания срещу имунизациите: да вземем за пример, че имунизацията може да подкопае плодовитостта на дамата. (Проучванията непрекъснато демонстрират липса на резултат.)

Републиканската партия е спечелила предаността на „ малцинство от хора, които се усещат доста мощно по отношение на сигурността на имунизациите “, сподели Робърт Блендън, професор по публично здраве в Харвард, пред KFF Здравни вести. Кандидатите за президент се пробват да употребяват тази сензитивност като „ културен въпрос “, с цел да алармират за съмнение към учени, други специалисти и държавна власт като цяло, сподели той.

Произтичащата динамичност носи риск от постигане оттатък настоящето избирателен цикъл да повлияе на политиката за публично здраве през идващите години, което ще докара до по-ниски равнища измежду учениците и възрастните хора на имунизации, които ги защищават от морбили, херпес зостер и HPV. Въпреки че претендентите се пробват да трансфорат в оръжие тази изразителност, те нямат шанс в смяната на статута на любимец на някогашния президент.

Неотдавнашно изследване на KFF измежду възрастни по отношение на проектите им да се имунизират против грип, респираторен синцитиален вирус, прочут като RSV, и Коронавирус откриха, че партизанството остава основен индикатор за това по какъв начин хората гледат на имунизациите. Доверието в сигурността на обновените ваксини против Коронавирус внезапно се раздели по партийни линии, като повече от 8 на 10 демократи споделят, че имат вяра на новите ваксини, спрямо 1 на 3 републиканци.

Но безпокойствие по отношение на Коронавирус или имунизациите не е главният проблем на републиканците на първичните гласоподаватели – Блендън сподели, че опасенията към границата, престъпността и инфлацията са – и не е ясно, че фокусираните върху имунизациите офанзиви са навредили на Тръмп.

„ Не ми хареса отговорът му на Коронавирус “, споделя притежател на бизнес от Айова, включен в сериозна реклама от добре финансиран комитет за политически дейности, който слага под подозрение оправянето на Тръмп с пандемията. „ Мислех, че евентуално е бил воден малко от бюрократите “, споделя той, удряйки Тръмп за хвалбите му за създаването на имунизацията и противопоставяйки Тръмп неподходящо на някои губернатори, които мъжът в рекламата смяташе, че се показват по-добре против Коронавирус. (Изображения на ДеСантис, другояче неназован, мигат.)

Резултатът? Рекламата „ провокира противоположна реакция “ и след тестване на публиката с фокус групи усъвършенства поддръжката на някогашния президент, съгласно меморандум, обобщаващ опитите на комитета за политически дейности да разбие любимеца.

Въпреки това претендентите са пробвайки се да направи сено, призна Джо Гроган, който ръководеше Съвета по вътрешна политика по време на администрацията на Тръмп. Но „ Мисля, че хората имат доста други цели за яд по отношение на пандемията. “

„ Тръмп не е на върха на листата за републиканските първоначални гласоподаватели “, сподели Гроган. „ Той не е на страница 2. Или 3, или 4. Започва с медиите, бюрокрацията в публичното опазване на здравето или огромните софтуерни компании. “

Гласоподавателите имат мощни, само че разграничени и от време на време спорни отзиви. Някои, като Джошуа Шарф, 48, от Чесапийк, Вирджиния, са срещу имунизациите против Коронавирус и против претендентите, които поддържат имунизациите като безвредни и ефикасни. Шарф разказва себе си като закостенял гласоподавател, който има намерение да поддържа републиканския претендент за президент. Въпреки че е имунизиран, той сподели: „ Ако сте губернатор или президент и ми кажете, че би трябвало да взема ваксина, която не е тествана, която не е тествана и подценява науката, това е проблем за мен. Вие отнемате моите свободи като американски жител. “

Тези позиции водиха Шарф надалеч от Тръмп – и към ДеСантис, който предизвиква позиции срещу имунизациите и публичното здраве в устрема си за номинацията.

Тръмп „ настоя имунизацията доста мощно и неотдавна излезе, когато стартира да получава отблъсъци, че това е нечия друга виновност “, сподели Шарф. „ Това не е правилно. “

Други републикански гласоподаватели споделиха, че имунизацията не е основна за техния избор.

„ Това няма да повлияе на гласа ми по един или различен метод “, сподели Кимбърли Хънт, 59, от Мелвил, Тенеси.

В преследването на тези гласоподаватели някои претенденти се дистанцират от първичните, проваксинни позиции, с цел да възприемат откровени възгледи против изстрела. Вивек Рамасвами, биотехнологичен бизнесмен, стартира като мажоретка на ваксини. Но по-късно той се обърна, като излезе против мандатите за ваксини и сподели това лято, че съжалява, че се е ваксинирал. (Съпругата му, доктор, сподели, че не съжалява.)

Най-гласовитият от всички е ДеСантис.

Появява се в дясно насочения „ PBD Podcast “ на 30 октомври, ДеСантис атакува Тръмп и „ корумпираното здравно тресавище в окръг Колумбия “. за несъразмерна продажба на ваксина, която макар първичните федерални насоки не може да предотврати зараза или предаване на Коронавирус. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите предлагат имунизацията за всеки на 6 месеца и повече, с цел да се защищити от съществено заболяване.

Въпреки че в началото насърчи хората да се имунизират при започване на 2021 година, ДеСантис промени месеци по-късно, забранявайки паспортите за ваксина за компании и държавни организации и по-късно одобрение на законодателство, забраняващо мандатите за ваксини в щата. Същата есен той назначи и нов общоприет хирург във Флорида, доктор Джоузеф Ладапо, чиито насоки по отношение на имунизациите против Коронавирус опонират на рекомендациите на CDC. DeSantis образува Комитет за честност на публичното здраве, с цел да оцени и като цяло да оспори федералните здравни рекомендации.

Когато CDC разгласява нови насоки за ваксини през септември, Флорида отговори със свои препоръки, хвърлящи подозрения по отношение на сигурността на бустерите.

Това антиваксинно позициониране не е помогнало на DeSantis. Той губи поддръжка в народен мащаб и като цяло е трети след Хейли и Тръмп в Ню Хемпшир, основен ранен примитивен щат. Той оглави кметството на „ здравна независимост “ в Манчестър на 1 ноември с Ладапо като специфичен посетител.

Сред останалите претенденти ДеСантис може да е най-известният последовател на политиката на антиваксиниране, само че, с тази тематика Хейли има повече опит.

В изявлението за CBN през 2021 година тя сподели, че „ мандатите не са това, което прави Америка “. Но мощната декларация е единствено краят на една двойствена история и за критиците показва нейната подготвеност да се синхронизира с настояванията въз основата на Републиканската партия. Като щатски законодател, тя поддържа законодателството от 2007 година, което включваше мандат за HPV ваксини, преди да гласоподава срещу него; и по-късно, като губернатор, тя наложи несъгласие на напъните за поощряване на тези имунизации.

Бакари Селърс – в този момент коментатор в CNN, само че по това време народен представител, който оглави този законопроект – сподели на KFF Health News, „ Това е най-големият проблем с Ники Хейли: Тя някак си държи пръста във въздуха. "

Въпросът за имунизациите може да повлияе на общите избори: Дори когато Тръмп пази върха си с имунизациите, въпреки всичко е ясно, че той има поддръжка от тълпата срещу имунизациите. Анализ на Politico да вземем за пример откри припокриване сред донорите на самостоятелния претендент за президент Робърт Ф. Кенеди-младши, който е твърдо срещу имунизациите, и Тръмп.

Желанието на политиците да нападат това, което обичайно се гледа като основополагащо достижение на публичното здраве евентуално ще докара до турбуленция за самите лекари. Алисън Ферис, доктор по първична здравна помощ и доцент в Атлантическия университет на Флорида, сподели, че хората би трябвало да слушат лекарите си, а не претендентите за президент по отношение на това дали да одобряват новите ваксини против Коронавирус. Но това обръщение е мъчно да се съобщи в настоящия климат.

„ Позицията е сложна за намиране “, сподели Ферис, който е съавтор на неотдавна оповестени насоки, съветващи лекарите да поучават пациентите, че честото имунизиране против Коронавирус ще евентуално ще се трансформира в нужда.

, по-рано прочут като Kaiser Health News (KHN), е народен нюзрум, който създава задълбочена публицистика по здравни проблеми и е една от главните оперативни стратегии в – самостоятелният източник за проучване на здравната политика, социологически изследвания и публицистика.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР