Бившият премиер предупреди за драстично поскъпване на всичкоКой определя кой

...
Бившият премиер предупреди за драстично поскъпване на всичкоКой определя кой
Коментари Харесай

Борисов: Почтеност в политиката е да носиш отговорност

Бившият министър председател предизвести за фрапантно повишаване на всичко
Кой дефинира кой е „ цветът на нацията” и приказва от името на хората, попита водачът на ГЕРБ

Дефицитът е 6%, чака се да стане 8%

„ Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Почтеност е доста хубава дума. Кой от нас не смята, че е честен? Ако не гласуваш за Румен Радев не си от почтените ли? Кой дефинира кой е „ цветът на нацията” и приказва от името на хората?” Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където отиде за среща с локалния актив на партията.

Той цитира вести единствено от последните дни за спрени 400 милиона за земеделците, поради „ недоразумение” с Европейска комисия. Борисов разяснява и тематиката за блокирания банкет за помощи на туроператорите. Той предвижда, че до Нова година хората в този отрасъл няма да видят и една стотинка.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че рекордното повишаване на тока е към този момент 300%. „ Цената на тока я „ изпуснаха” в интерес на всякакви предприемачи. Желязото е скочило с 200%. Цените са по две. Хасково, Пловдив, Кърджали ще не помнят за Околовръстно. Радев умъртви Севера и Северозапада, излъга на „ Трите морета”, че строи автомагистрала “Черно море”. Ние „ Хемус” и София-Видин не можем да създадем, няма по какъв начин да се построи „ Черно море”, разяснява той.

„ Газта е нараснала с 160%, нараснала е цената на хляба, на олиото, на парното и няма никакви ограничения. А те единствено за ББР приказват, до колкото знам един заем има даден само”, разяснява Борисов.

Той се възмути и от ставащото в областта на опазването на здравето.

„ София мъчно ще направи детска болница. Вчера починаха 58 българи. Те унищожиха имунизационния проект, другите страни даже силово, колкото и да не е известно, оповестиха наложителна имунизация. На никой не му е прелестно, само че в този момент при тези числа, и да не желаят, ще стартират да затварят. Най-сетне и работодателските организации се обадиха да си желаят ограниченията 60 на 40, но къде бяхте при актуализацията на бюджета, когато единствено пенсиите подвигнаха. Къде е Плана за възобновяване, сякаш сме сполучлива страна, а нямаме импортиран проект и това се схваща за честност. Или аз нещо не разбирам”, попита някогашният министър председател.

Борисов съобщи, че по сметки на финансистите от ГЕРБ, сега дефицитът на България е 6%, а с харчовете, които се вършат, може да доближи и 8%, а това ще докара до наказания. Той направи съпоставяне с времето след Орешарски, когато ГЕРБ поема ръководството и още в самото начало е трябвало да погасяват 6 милиарда лв. разходи.

На въпроса дали чака приключване на фрагменти от ГЕРБ към групировката на Кирил Петков „ Продължаваме промяната”, Борисов още веднъж запита къде е тази смяна, когато всичко е спряло.

„ Ако има някакво приключване, то това е демокрацията”, отговори той и добави: „ Резултатите от изборите споделят какво желаят хората. Не може да се класираш шести и да казваш, че хората желаят това. Ще бъдем извънредно дейни да се направи държавно управление - с нас или без нас няма значение, най-малко някой да излиза и да носи отговорност.”

Общинарят не защитавал партията
Елен Герджиков не се справял като ръководител на СОС


Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подал оставка по искане на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това разкри някогашният министър председател по време на среща със структурата на партията в Пловдив.

„ Елен Герджиков напусна поста си на ръководител на Общинския съвет на София, както и мястото си на общински консултант, тъй като аз желаех. Не се оправя с отговорностите, които има”, разгласи Борисов.

Той изрази неодобрение, че представителите на ГЕРБ в локалния парламент в столицата си мълчат на обвинявания, че имало неприятно ръководство на градския превоз в София.

„ Не можем повече да поносим човешки неточности или неактивност, в случай че ние направихме толкоз доста, а другите нищо. Всеки ден би трябвало да потвърждаваме за какво сме толкоз положителни. Сега всички мълчат и чакат аз да кажа нещо. Мълчат и ме нервират, не се оправя. Оставя общински съветници да си вършат пиар на гърба на ГЕРБ”, добави Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР