Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони възнамерява да се кандидатира

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони възнамерява да се кандидатира
Коментари Харесай

Силвио Берлускони имал намерение да са кандидатира в изборите за Европейски парламент

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони има намерение да се кандидатира в изборите за Европейски парламент следващата година. Това заяви ръководителят на Народното събрание Антонио Таяни в изявление, оповестено през днешния ден и представено от ДПА, оповестява Българска телеграфна агенция.

До наскоро 81-годишният Берлускони имаше възбрана да заема обществена служба според присъда по дело за данъчни измами. През май съдът анулира възбраната.

Пред вестник " Стампа " Таяни, който тази седмица бе определен за заместник-председател на партията на Берлускони " Напред, Италия ", споделя, че го е помолил да се кандидатира за европарламента. На въпрос какво е споделил експремиерът, Таяни дава отговор: " Мисля, че той има намерение да се кандидатира. Мисля че, той е доста удовлетворен [от предложението] ".

ДПА напомни, че Силвио Берлускони е взел участие като претендент в изборите за Европейски парламент през 1994, 1999, 2004 и 2009 година, само че съвсем всякога е отстъпвал извоюваното място на различен от партийната листа. Той е заседавал в законодателното заседание на съюза единствено през интервала 1999-2001 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР