Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се завърна официално на

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се завърна официално на
Коментари Харесай

Ел Кавалере се завръща

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони се завърна публично на политическата сцена на Ботуша. Ел Кавалере към този момент изложи целите си за идните парламентарни избори. Този път милиардерът е в нова роля и се показва като сдържан проевропеец, съобщи Reuters.

Говорейки на предизборна среща на своята партия Forza Italia, той сподели, че желае да води групировката на изборите, които се чака да бъдат планувани за март. Берлускони побърза да обещае обилни данъчни съкращения, в случай че десноцентристите се върнат на власт.

Затънал в секс кавги и проблеми с правораздаването, Берлускони значително изчезна от политическата сцена, откакто беше отхвърлен от власт през 2011 година.

Но тази година той излезе от сянката, а Forza Italia, дружно с обичайните си десни съдружници - Северната лига и "Италиански братя ", претендират да са най-големия политически блок.



"Ние предричаме огромна победа на десния център ", сподели 81-годишният Берлускони, който изглеждаше в добра физическа форма по време на речта си пред съпартийците в Рим, поставяйки началото на предизборната акция на Forza Italia.

Макар че неговите съдружници постоянно се афишират против политиката на Европейски Съюз, той сподели, че желае "повече Европа ", а не по-малко, и прикани за обща отбранителна, външна, икономическа и фискална политика от Брюксел.



Берлускони, който претърпя комплицирана сърдечна интервенция преди месеци, не може да кандидатства за изборна служба поради присъда от 2013 година за данъчна машинация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР