Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде
Коментари Харесай

Прокуратурата вика на разпит Борисов, Арнаудова и Горанов

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан в прокуратурата по формираното досъдебно произвеждане, за което беше арестуван от Министерство на вътрешните работи. Разпитът е плануван за 15.00 ч. в понеделник.

За разпити са призовани и някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният началник на Пресцентъра на Министерски съвет Севделина Арнаудова.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отхвърли да дава отговор на въпроси, свързани с предприемача Васил Божков, като изрично отхвърли изказванията на Божков, че е получавал пари персонално от него или посредством някогашния финансов министър Владислав Горанов: „ Никога, по никакъв метод, лев, евро, $, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се кълна във внуците си, ще вървя, ще го кажа в понеделник същото, това го споделих и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят “.

Борисов отхвърли и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „ Бояна “.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше главен очевидец на службите на Министерство на вътрешните работи при акцията, осъществена по необходимост на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) разпоредиха следствието на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени дейности по следствието, които е обективно допустимо да бъдат преповторени, да се проведат още веднъж по планувания в закона ред, с цел да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите доближени юрист Менко Менков подаде тъжба в административния съд.

Защитникът на водача на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, по този начин и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за нужда при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР