Бившият премиер Бойко Борисов бе специален гост на Ердоган вчера

...
Бившият премиер Бойко Борисов бе специален гост на Ердоган вчера
Коментари Харесай

Борисов на ВИП сватба в Истанбул - специален гост на Ердоган

Бившият министър председател Бойко Борисов бе специфичен посетител на Ердоган през вчерашния ден в Истанбул, научи Епицентър. бг

Президентът на Турция ожени втория си племенник, а на сватбеното празненство измежду персонално поканените ВИП посетители бе и Бойко Борисов, както се вижда от фотосите, с които Епицентър.бг разполага.

Двамата са провели другарски диалог.

 

Присъствието на Борисов измежду най-близките на Ердоган демонстрира трайността на другарските връзки, които двамата държавици са запазили. 

 

По време на многбройните си контакти обратно в годинитее Ердоган постоянно назовава Борисов " моят другар и брат Бойко ".

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше един от първите държавници, който на 29.05.2023 поздрави Реджеп Ердоган за изборната му победа в Турция. " Приятелството ни и ползотворно съдействие ще продължат ga укрепват и предизвикват пpосперитета и стабилността ", написа тогава Борисов в Туитър.

 

А по-късно на 10.0.2023 Борисов още веднъж посети Ердоган по негова покана в Анкара.

 

Дългогодишното другарство на Борисов и Ердоган стои в основата и на прекъсването на мигрантския поток по време на държавните управления на ГЕРБ, неко, което сега не следим.

 

Вчерашната среща е била още един мотив президентът на Турция и някогашният министър председател на България да показват взаимното си почитание един към различен.

 

 2Fx%2Fim%2Fm4%2F3 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР