Бившият председател на турския окръг Ердемли Мехмет Топчу стана жертва

...
Бившият председател на турския окръг Ердемли Мехмет Топчу стана жертва
Коментари Харесай

Млада жена, представяща се за българка, изнудвала турски депутат с негови голи снимки

Бившият ръководител на турския окръг Ердемли Мехмет Топчу стана жертва на Айдън Салиев, която се показва за българка в своя профил. Тя го изнудвала с негови голи фотоси. Топчу подаде тъжба против Салиев в прокуратурата.
Прочетете още
44-годишният Мехмет Топчу, женен с 4 деца, е осъществил видеовръзка в WhatAspp с Айдън Салиев. В своя профил тя е написала, че родом е от София, България. На фрагментите дамата танцува, до момента в който се съблича. Топчу също се вижда гол.
 
 

 

По време на танца Салиев записала облика му и започнала да го изнудва. Младата жена се заканила, че ще популяризира фотосите на Топчу до негови другари, в случай че той не й преведе по сметка общо 20 хиляди лири - 10 хиляди еднократно и по-късно още два пъти по 5 хиляди. Мехмет Топчу обаче не издържал на непрекъснатото изнудване и подал сигнал в прокуратурата в Ердемли, като прикачил и голите си изображения. По случая е формирано следствие.

Говорейки пред локалната преса за случая, Топчу изясни в изказването си:

„ Кибер-нападатели са завладяли акаунта ми
и са трансформирали изображенията посредством deepfake и естествени информационни известия. След като модифицират известията, като трансформират основните html или ASP кодове, те стартират изнудване за нарушение на репутацията с монтажни изображения. За да не бъда жертва, апелирам моите скъпи почитатели да не вземат под внимание известията, които идват с изказванието, че има разнообразни изображения с моето име. ”

По думите на Топчу той не е единствената жертва на представящата се за българка и тя е изнудвала по същия метод още доста хора, съобщи bg-voice.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР