Бившият председател на парламента Цвета Караянчева, която депутатско място в

...
Бившият председател на парламента Цвета Караянчева, която депутатско място в
Коментари Харесай

Цвета Караянчева ще съди всички, които тормозили гражданите по политически признак |

Бившият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, която депутатско място в 46-ото Народно заседание, употребява фейсбук, с цел да заяви, че ще съди всички, " които си разрешиха да арестуват нелегално и да тормозят жителите по политически симптом ".

Според нея по време на изтеклата предизборна акция симпатизанти на ГЕРБ са били жертва на политически тормоз, невъобразим след 1989 година Те са били задържани без причина единствено тъй като имали партийни плакати в колите си и че са били държани в арестите без повдигнато обвиняване, споделя Караянчева. 

И заключава, че със или без мандат, ГЕРБ ще остане най-силната партия в района след Движение за права и свободи. 



Думите ѝ в този момент не са вест. През цялата предизборна акция представителите на ГЕРБ непрестанно повтаряха, че против техни хора се упражнява полицейски произвол. Дори имаше на партията в Пловдив и Поморие. А водачът Бойко Борисов разгласи, че от " комунизма не е имало такива репресии " и упрекна президента Румен Радев и Бойко Рашков, че желаят физически да се разправят с ГЕРБ.  

В началото на юли служебният вътрешен министър, че Караянчева е заплашила с уволняване шефа на Министерство на вътрешните работи в Кърджали поради провеждането на акция на вътрешното министерство за пазаруването на гласове. Разговорът бил извършен по късна доба.

във видео послание с апел към шефа на Министерство на вътрешните работи в Кърджали да излезе и обществено да каже по какъв начин го е заплашвала, в противоположен случай щяла да одобри думите на Рашков като показна наказателна акция против нея в навечерието на изборите и опит за ескалацията на напрежението в района. Тя дефинира протичащото се като брутална Гьобелсова агитация, груба полицейщина, арести по донос и затопляне на сюжета " гласове против дърва " под прикритието на битката с купения избор. 

Ето и цялото известие на Караянчева в обществената мрежа:

Скъпи другари,

Искам да Ви кажа нещо надълбоко персонално.

Искам не просто да благодаря, само че и да изкажа дълбокото си почитание към нашите съидейници в област Кърджали, които не се поддадоха на заканите, на изнудването и невероятния напън, който им бе оказан. Те излязоха да гласоподават с достолепието на свободни хора.

По време на изтеклата предизборна акция нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невъобразим след 1989 година. Невинни хора бяха задържани поради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвиняване. Искаха да ни прекършат. Не им се получи. Уверявам Ви, че с всички, които си разрешиха да арестуват нелегално и да тормозят жители по политически симптом, ще се забележим в съда. България към момента е свободна и демократична страна.

Искам да изкажа дълбока признателност и почитание към нашите структури. Към хората, които се раздадоха от сърце и душа и работиха неуморно по време на цялата акция. Защото не желаят да живеят в нечий бастион. Със или без мандат, ГЕРБ остава най-силната партия в района след Движение за права и свободи.

Поздравявам ви, свободни и почтени хора! Поклон пред Вас! И да се захващаме за работа, че не се знае дали няма скоро отново да ни се наложи да вървим да гласуваме.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР