Бившият председател на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) бе окончателно осъдена

...
Бившият председател на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) бе окончателно осъдена
Коментари Харесай

Караянчева окончателно осъдена от Отровното трио

Бившият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) бе дефинитивно наказана от така наречен " Отровно трио " за непозволено увреждане, заяви EURACTIV, като цитира правосъдните регистри. 

Караянчева би трябвало да заплати по 1000 лева на Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков. 

Това е непълен иск от 10 000 лева и откакто тримата печелят дефинитивно, към този момент могат да заведат ново дело за по 10 000 лева, по което ще е потвърдено, че има породена щета.
 „ Отровното трио “ осъди Цвета Караянчева
„ Отровното трио “ осъди Цвета Караянчева

Те я упрекват в клюки против тях

Припомняме, че през януари тази година Караянчева бе наказана. 

Пред съда Хаджигенов, Бабикян и Минеков обявиха, че изказванията на Караянчева са откровени лъжи, ориентирани към очерняне на уредниците на митинга . Настояха, че са претърпели болки и премеждия и са уронени престижът, персоналното им достолепие и морал.

В писмен отговор пред съда тогава Караянчева уточни, че изявленията ѝ не са обидни, нито оскърбителен и че тримата водят международно прочут митинг против властта и по тази причина би трябвало да имат по-висок предел на толерантност на изявленията. Оценката и мненията били персоналното ѝ усещане като жител и като ръководител на Народното събрание за държанието на протестиращите.

" Отровното трио " се закани да съди Цвета Караянчева

Заради изказванията ѝ, че олигарски отвън страната финансират митингите против властта

В претекстовете си арбитър Кристиян Трендафилов акцентира, че в сегашния случай не се касае просто за отрицателна оценка на личността и държанието на Хаджигенов, Бабикян и Минеков по отношение на активността им по образуване на митингите, а за изрази, директно ориентирани и целящи да уязвят тяхното достолепие.

" Създава се усещане измежду хората, че тримата са платени от олигарси и мафиоти за да бъде основан безпорядък в страната и че са организирали митингите, не тъй като смятат и имат вяра в правилата на държавността и демокрацията, а тъй като получават пари ", написа съдът. Изразите " въоръжен митинг " и " хвърчаха бутилки със запалителни смеси " ускоряват внушението за недобросъвестност на тримата, за които се основава чувството, че са съдействали за ескалация на напрежението и експанзия на митингите, добави в претекстовете си съдът.

В изявление през 2020 година Караянчева сподели: " Олигарси, които финансират онази част от митинга, като " Отровното трио " ; " Мафия, която финансира митингите " ; " въоръжен митинг " ; " На митинга са хвърчали бутилки със запалителна течност ". Това даде мотив на триото да потърси правата си в съда. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР