Бившият председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще

...
Бившият председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще
Коментари Харесай

Савина Петкова е първата дама кандидат за кмет на Пловдив

Бившият ръководител на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще претендент за кмет на града на идните локални избори. Тя ще се яви с поддръжката на Политическа партия " Българска прогресивна линия ". Лидер на новия ляв план е отделилият се от Българска социалистическа партия и неприкрит конкурент на Корнелия Нинова икономистът Красимир Янков.

Савина Петкова не е член на политическата мощ. През 2019 година тя напусна управителният пост на " Движение България на жителите " и се отдръпна от политиката.

От 2015 до 2019 година Савина Петкова бе ръководител на Общинския съвет в Пловдив, а преди този момент бе правист в Община Пловдив в мандатите на доктор Иван Чомаков и Славчо Атанасов.

Заедно с различен изявен правист - адв. Стефан Левашки - Савина Петкова бе гост-водещ в коментарното предаване " В Търсене на истината " по Дарик.

Реално Савина Петкова ще е претендент за кмет на „ Браво, Пловдив ”, откакто инспекция на ОИК не разреши регистрацията на ръководителя на сдружението Веселин Костов.

Предавам щафетата на един от учредителите на сдружението Савина Петкова, която с изключение на възторг за промени, има и голям административен опит. Аз оставам отпред на „ Браво, Пловдив “ и ще я поддържам с всички сили,се споделя в публично прессъобщение на Веселин Костов, изпратено от " Браво, Пловдив ".

Според Изборния кодекс български жител, който иманастоящ адрес отвън България през последните 6 месеца, не може да се кандидатира за кмет или общински консултант, въпреки постоянно непрекъснатият му да е бил в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР