Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че отново

...
Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че отново
Коментари Харесай

Главчев: Бих постъпил по същия начин, както в деня, когато изгоних Нинова

Бившият ръководител на Народното събрание Димитър Главчев съобщи, че още веднъж би постъпил по същия метод, както в деня, когато изгони водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарната зала. Изказването си Главчев направи в студиото на бТВ.

„ Всичко, което съм направил в тази поредност от събития, щях да го направя по същия метод ”, сподели Главчев и добави, че " би изгонил всеки, който не съблюдава правилника на Народното събрание ". 

Той добави, че не усеща жертва на случилото се. 

„ Говорихме и с премиера Бойко Борисов. На самото събиране на Председателския съвет той сподели: Аз съм тук като водач на партия, не като министър председател. Не е оказвал никакво влияние и през цялото време сподели, че е там като водач на партия. Нещо повече – обърна се към водача на Българска социалистическа партия госпожа Нинова и сподели: „ Може ли по някакъв различен метод да излезем от обстановката, а не с оставката на ръководителя на Народното събрание? ”. Нинова съобщи изрично „ Не ”, сподели Главчев.

Като една от аргументите за своята оставка депутатът от ГЕРБ дефинира отговорността за това, че цяла парламентарна група са декларирали, че няма да влязат в залата поради него. 

Той е останал като депутат, тъй като доста негови гласоподаватели са го помолили и подкрепили.

Главчев разяснява и скорошното приемане на държавния бюджет за 2018 г. 

" Не знам по какъв начин ще я караме с Българска социалистическа партия и те по какъв начин ще я карат с нас ", сподели той във връзка решението на парламентарната група на Българска социалистическа партия да внесе тъжба до Конституционния съд за Бюджет 2018, само че разгласи, че " няма проблем да го създадат ".

Според Главчев от левицата желаят предварителни избори, само че хората не желаят това, безапелационен е той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР