Бившият полски министър на отбраната Радек Сикорски приписа на Съединените

...
Бившият полски министър на отбраната Радек Сикорски приписа на Съединените
Коментари Харесай

Бивш полски министър благодари на САЩ за „саботажа на „Северен поток“ 1 и 2“

Бившият полски министър на защитата Радек Сикорски приписа на Съединените щатисаботажа на двата газопровода " Северен поток " 1 и 2, които придвижват природен газ от Русия до Германия.

„ Благодаримви, Съединени американски щати “написа Сикорски в Туитър.Сикорски беше министър на националната защита от 2005 до 2007 година, а преди този момент е бил заместник-министър на националната защита и заместник-министър на външните работи. В момента е определен за член на Европейския парламент, написа американското списание „ Форбс “.

Неговите думи идват в същия миг, когато немското списание Der Spiegel заяви, чеЦРУ е предизвестило Германия преди седмици за идна офанзива против тръбопроводите " Северен поток " 1 и 2,които транспортират природен газ от Русия до Германия.

Der Spiegel отбелязва, че Русия би могла да извърши сходна офанзива против тръбопроводите, само че " е мъчно да се каже дали Русия или Украйна биха могли да имат интерес от сходен случай ".Всъщност Русия можеше да ограничи потоците на природен газ,както и направи по-рано този месец, когато заяви за механически проблем - " теч на масло ", без да взривява тръбопроводите,коментират отизданието.

Според " Форбс " Русия не крие желанието си да продължи да доставя Европа с природен газ. На 16 септември съветският президент Владимир Путинотрече Русия да е предизвикала енергийната рецесия в Европаи сподели, че в случай че Европа желае повече природен газ, би трябвало да вдигне глобите, блокиращи стартирането на " Северен поток 2 ". " Изводът е ", сподели Путин, " в случай че вие имате предпочитание, в случай че Ви е толкоз мъчно, просто махнете глобите за " Северен поток 2 ", който може да придвижва 55 милиарда кубически метра газ годишно, просто се натиска един бутон и всичко ще тръгне ".

Саботажът на Северен поток 1 и 2 пристигна ден предиПолша и Норвегия да открият нов 850-километров водопровод за природен газ, Baltic Pipe, през Дания. Европейските водачи похвалиха тръбопровода като по този начин нужната опция на Северен поток 1 и 2. Норвежкият министър на енергетиката Терие Асланд назова “Baltic Pipe “ " крайъгълен камък по значимия път към европейската самостоятелност ".

„ Baltic Pipe “ свързва Полша с континенталната част на Дания и по-късно с Норвегия и разрешава на Полша да получава норвежкия природен газ, както и разрешава на Швеция и Дания да купуват природен газ от Полша. " Натискът да се избяга от зависимостта от съветската сила беше даден в допълнение незабавно във вторник ", означи публицист, " откакто бяха открити мистериозни течове на два тръбопровода, които са благосъстоятелност на Кремъл за Германия ". Вече е ясно, че " течовете " са породени от бойкот.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР