Бившият пиар на Народния театър Иван Вазов Велислава Кръстева се

...
Бившият пиар на Народния театър Иван Вазов Велислава Кръстева се
Коментари Харесай

Велислава Кръстева се завърна като сътрудник на ДПС в парламента

Бившият пиар на Народния спектакъл " Иван Вазов " Велислава Кръстева се е завърнала на остарялото си работно място и още веднъж ще управлява връзките с обществеността на Движение за права и свободи, демонстрира инспекция на " Дневник " в в Народното събрание. Тя е назначена като помощник на парламентарната група и все още на инспекцията е единственият подобен, макар че по устав всяка група има право на 10 сътрудници.

Именно кариерата на Кръстева като пиар на придвижването и на почетния му ръководител Ахмед Доган провокира скандал в Народния спектакъл, довел до Александър Морфов. След като напусна културния институт, Кръстева съобщи, че няма желание да се отхвърля от кариера в обществената връзка и макар случилото се ще продължи да се занимава с връзки с обществеността.

 Едно мислено: Едно мислено: " Аз съм деятел на Движение за права и свободи " – пиарът на Народния спектакъл за връзките си с Доган

Трусовете в Народния спектакъл започнаха през октомври предходната година, откакто на изборите на 2 октомври Велислава Кръстева, която в продължение на дълги години дава отговор за връзките с обществеността на Движение за права и свободи, придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". След това Морфов надраска и вратата на шефа, като акцентира, че претекстовете му са морални, а пък Кръстева назова режисьора. Заради абсурда театъра напуснаха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев. Последваха замяна на още остри реплики и, назначени от някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков.

Въпреки публичното неодобрение против Кръстева шефът на театъра Васил Василев, че " в Народния спектакъл не са назначавани политкомисари, а експерти, като уточни, че е назначил Кръстева поради " целеустремеността ѝ и находчивостта в метода при представянето на концепциите ". В нейна отбрана се включи и ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който съобщи, че Велислава Кръстева и не намира причина за реакцията против нея.

На 26 февруари стана известно, че шефът на театъра е подал към Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват длъжностите пиар и основен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. Малко по-късно се разбра, че Александър Морфов и Велислава Кръстева към този момент няма да бъдат част от Народния спектакъл, като, а Кръстева е решила да напусне сама.

 Йорданов против Василев, Василев против Донев: абсурдът в Народния спектакъл се придвижва и в съда Йорданов против Василев, Василев против Донев: абсурдът в Народния спектакъл се придвижва и в съда
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР