Бившият папа Бенедикт XVI почина на 95-годишна възраст на 31

...
Бившият папа Бенедикт XVI почина на 95-годишна възраст на 31
Коментари Харесай

Бенедикт XVI: Колко богат беше първият папа от шест века насам, който подаде оставка

Бившият папа Бенедикт XVI умря на 95-годишна възраст на 31 декември 2022 година Бенедикт управлява католическата черква за по-малко от осем години, от 2005 година до 2013 година Смъртта на някогашния папа беше оповестена посредством пердашене на камбаните от катедралата в Мюнхен и един единствен камбанен звън от площад Свети Петър в Рим.

Главата на католическата черква в Англия кардинал Винсънт Никълъс сподели, че папа Бенедикт е " един от великите богослови на 20 век ". Чувайки новината за гибелта на прелата, хората се събраха на площад Свети Петър. Великият понтифекс постоянно е описван като незабравим интелектуалец и академик.

разкрива повече за благосъстоянието, което е направил посредством уменията си. А също и повода да напусне най-висшия пост в Римокатолическата черква.
 Ватикана харчи 90% от даренията за небогати за администрация и попълване на бюджетния недостиг
Ватикана харчи 90% от даренията за небогати за администрация и попълване на бюджетния недостиг

Това демонстрира следствие на The Wall Street Journal

Папа Бенедикт има чисто благосъстояние от 2,5 милиона $, въз основа на голям брой източници. Според отчети на CNBC той е получавал месечна пенсия от 3300 $, откакто се отдръпна от поста си като глава на католическата черква. Църквата покривала огромна част от другите му разноски, в това число живот и жилище. След пенсионирането си някогашният папа прекарва последните си години в манастира Mater Ecclesiae, в границите на стените на Ватикана. Това е мястото, където той умря в събота.

Бившият папа е роден като Йозеф Алоизий Рацингер в Марктъл в Германия. Папата е работил за църквата през целия си живот. Той става глава на Църквата на 78 години, като по този метод става един от най-възрастните папи, избирани в миналото. Тялото на прелата беше положено в понеделник в базиликата Свети Петър.

Защо Бенедикт XVI подаде оставка?

Бенедикт XVI шокира света, като подаде оставка от поста си на папа през 2013 година Така той стана първият папа от шест века, който подаде оставка. В известието, направено тогава, цитираната причина е загубата на устойчивост и неговата " преклонна възраст ". Така той се отдръпна на 85-годишна възраст " за положителното на църквата ".
 Защо Ватикана се отхвърли от €10 милиона годишни доходи?
Защо Ватикана се отхвърли от €10 милиона годишни доходи?

Бял пушек в града-държава? Няма да е от цигари

Има обаче и други моменти около оставката на Бенедикт XVI. Това включва несъгласията по отношение на поредицата документи на Ватикана, които разкриват корупцията зад организацията. Бившият понтифекс също беше упрекван за бездействието си в четири случая на принуждение над деца. Това се случи по време на неговия мандат като архиепископ на Мюнхен и Фрайзинг.
 Папа Бенедикт XVI
Източник:

Папа Бенедикт XVI
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР