Бившият номер 8 в световната ранглиста Янко Типсаревич (Сърбия) се

...
Бившият номер 8 в световната ранглиста Янко Типсаревич (Сърбия) се
Коментари Харесай

Типсаревич разби водача в схемата в Стокхолм в последния си турнир като професионалист

Бившият номер 8 в международната класация Янко Типсаревич (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в шведската столица Стокхолм с награден фонд 635750 евро. Тиспаревич, който взе участие в последния си шампионат на АТП, разгроми лидера в схемата и 12-и в света Фабио Фонини (Италия) с 6:1, 6:1 и отсрочи с най-малко още ден отказването си от професионалния тенис.

" С една дума, ненадейно е. Това е несъмнено. Първо изобщо не беше несъмнено, че ще получа правото да вземам участие. А към този момент изиграх два мача през тази седмица и победих състезател покрай топ 10. Това ме прави извънредно горделив и благополучен. Не му дадох шансове изобщо да влезе в мача ", разяснява 35-годишният сърбинът, който е 251-и в класацията на АТП сега след серии отсъствия от корта поради травми в последните сезони, само че взе участие в конкуренцията със " предпазен ранкинг ".
Поражението е тежък удар за полуфиналиста в Стокхолм от последните два сезона Фонини в битката му за място във финалния шампионат на АТП в Лондон през ноември. Италианецът заема 11-ото място в класацията за сезона, а в английската столица ще вземат участие единствено осемте най-хубави.

Типсаревич пък ще играе на четвъртфиналите против японеца Юичи Сугита, " благополучен губещ " от квалификациите, който отстрани различен италианец Стефано Травалия със 7:6(6), 6:4.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР