Бившият национал Валери Божинов е приел оферта от италиански клуб.

...
Бившият национал Валери Божинов е приел оферта от италиански клуб.
Коментари Харесай

Божинов с трансфер в Италия - slava.bg

Бившият национал Валери Божинов е приел оферта от италиански клуб. Става въпрос за тима на Катания, който сега е на 8-о място в Серия С- поток С (Южна Италия), само че се бори за попадане в плейофите за влизане.

"Аз персонално се разбрах с Катаня, с помощта на спортния шеф на Парма Алесандро Лукарели. Брат му е треньор в Катаня. Така станаха нещата. Звъннаха ми и ме питаха дали желая да играя в Катаня. Катаня е огромен клуб, тим с обичаи, с доста огромни почитатели, има напрежение, което аз обичам. Искам да играя пред аудитория и почитатели. По-хубаво от това няма. Отборът е в Серия С, само че има упоритости и предпочитание да се върне в Серия В ", разяснява Божинов пред Dsport.bg.

"Лично за себе си съм си сложил цел да напиша една огромна история с този клуб ", добави нападателят.

Тимът от остров Сицилия оглеждашe и Обафеми Мартинс за офанзивата си, само че 35-годишният нигериец получи травма в слабините през май и едвам през ноември беше подготвен да се върне на терена.

Роденият през 1986-а година Божинов изкара цялата зимна подготовка с тима на Септември.

Катания игра до 2015-а в Серия А, след което беше изхвърлен в трета лига. В последните два сезона Катания приключи на 2-о и 4-о място, само че не се оправи при плейофите за влизане в Серия Б. Клубът е един от най-популярни в Южна Италия и 12-и по брой регистрирани почитатели в Италия. В момента старши треньор е Кристиано Лукарели.

"Преди малко ми звънна треньорът Кристиано Лукарели, който ме попита дали на следващия ден следобяд мога да бъда в Катаня за тренировката на тима. Очаквам от клуба да ми пратят билети. Надявам се на следващия ден рано сутринта да потегли за София и към обяд да съм в Сицилия, Катаня ", добави той.
Снимка: Lap.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР