Бившият национал Евгени Иванов се завръща във волейболната федерация след

...
Бившият национал Евгени Иванов се завръща във волейболната федерация след
Коментари Харесай

Евгени Иванов с пост във волейболната федерация след отсъствие от 3 години

Бившият национал Евгени Иванов се завръща във волейболната федерация след 3-годишно неявяване. Преди напускането си той отговаряше за мъжката Суперлига, а в този момент ще бъде изпълнителен шеф на новата конструкция за детско-юношески волейбол, която ще бъде построена. Инвеститорите на комплекса подписаха 5-годишен контракт с новия ръководител на федерацията Любо Ганев. Общата сума от 600 000 лв. ще отиде точно за организацията на работата в това направление.

" Винаги съм желал да работя за развиването на волейбола в България, правил съм го и постоянно ще не преставам да го върша на драго сърце, тъй че откакто се свързаха с мен и ми предложиха да поема детско-юношеското направление, ми трябваха единствено няколко дни, с цел да изчистя самичък за себе си някои елементи. След това взех решение, че желая да се заема с това предизвикателство. Работих известно време във висшия ешалон в българския волейбол - Суперлигата за мъже, видях доста неща, научих доста неща, само че в действителност си дадох сметка, че в случай че желаеме в действителност да развиваме волейбола, би трябвало да стартираме от основата на пирамидата, а не от върха ", съобщи Иванов за формалния уебсайт на БФВолейбол.

" Може би едно от най значимите неща е времето, не няколко месеца, а 5 години. Едва ли хората си дават сметка какъв брой дълъг интервал са в днешния динамичен свят. Това за мен значи, че Garitage Park поддържа дълготраен план, който желаят да докара до действителни резултат и изгода за българския волейбол ", добави той.

Първата задача, която Иванов си слага, е да се срещне с управленията на волейболните клубове и школи.

" Искам да се срещна с хората, ръководещи клубове и школи в огромните градове и в по-малките обитаеми места, от другите райони. Трябва да се срещна с проблемите им, да чуя какви хрумвания имат, да схвана по какъв начин действат и от какво имат потребност ", изясни той.

" Важното е да се построи конструкция, която да бъде оптимално ефикасна и потребна както за федерацията, по този начин и за всички клубове. Да бъде двупосочен мост сред тези две звена. Необходимо е привличането на още сътрудници, с чиято помощ да се обезпечат заложените в програмата на Любо Ганев тласъци за треньорите на подрастващите. Също по този начин би трябвало да се обезпечат условия за провеждането на семинари за повишение на квалификацията им ", добави Иванов.

Той към момента не е осведомен детайлно с главните проблеми на волейболните клубове в страната, само че знае, че тук-там няма нужната материална база.

" Това допускам, че занапред ще го схвана. Има нещо, което аз виждам като проблем на този стадий. Материално-техническата база, има места, където тя в действителност е прелестна, само че за жалост има и такива, където е в доста неприятно положение. Трябва интензивно да поддържаме такива клубове, с цел да могат да получават помощ - институционална, финансова и административна ", изясни Иванов.

Той е обезпокоен, че рецесията с ковид може да окаже отрицателно въздействие на волейбола.

" Повечето деца желаят да упражняват и съгласно мен с неспокойствие чакат да се върнем към естествения си метод на живот, с цел да са в залата, да се събират със съотборниците си. Притеснявам се само страхът на родителите да не възпре по някакъв метод децата. За страдание актуалната обстановка ще се отрази отрицателно във финансово отношение на множеството тимове и ще изисква доста старания от тяхна страна да намерят консенсус и баланс в връзките си с сътрудниците и със своите състезатели. Ако съумеят да го създадат, не мисля, че равнището на волейболните шампионат в България ще се намали ", сподели Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР