Бившият национал Благой Георгиев даде специално интервю за Gong.bg и

...
Бившият национал Благой Георгиев даде специално интервю за Gong.bg и
Коментари Харесай

Благой Георгиев за академията му и методиката при децата

Бившият национал Благой Георгиев даде особено изявление за Gong.bg и разяснява няколко значими футболни тематики. Особено внимание Георгиев обърна на новата си академия в комплекс Winbet Arena, като някогашният състезател на Дуисбург, Алавес и Цървена звезда приказва за изискванията, която неговата школа дава и изискванията, в които е по-добра от другите академии у нас.

„ Днес вършим един месец, откогато работи академията. На 14-и септември ще бъде формалното разкриване, само че към този момент месец децата упражняват и всеки ден стават повече. Надявам се по този начин и да продължава. Имаме от 5 до 14-годишни деца и към този момент са 70 деца. Повечето са на морета, тъй че чакаме да се върнат. Радвам се, че се заех с това нещо, прави ме благополучен и горделив от това, което вършим тук. В България това ни е минуса. Навсякъде вадят фрагменти, футболисти, тук ни куца. Искам да дам образец на другите. Винаги съм твърдял, че у нас има гении, които би трябвало да се развиват. Най-много са дребните деца и те имат най-голямо предпочитание. Синът ми също тренира тук. Гледам и другите родители, че водят децата си с стремежи. Аз съм радикално друг човек. Ако той има желанието и напъните да му се тренира, ще дам всичко от себе си да му оказвам помощ. Ако виждам, че не става и няма предпочитание, няма да се занимавам. Може да желае да стане публицист, да вземем за пример. Не съм с заболели амбиции”, приказва Георгиев пред Gong.bg.

„ Имахме случаи, които родителите се „ палят”, само че му се изяснява, че това не е методът. Всички се съгласяват с нашите треньори. Ние гледаме да взимаме млади треньори. Гарантирам, че са супер експерти. Това е по този начин, тъй като виждам от мнението на родителите, които непрекъснато ми споделят, че са удовлетворени от тях. Това е най-важното за един треньор – да си психолог”.

„ Не мога да кажа за другите школи, че са неприятни, само че ние имаме друга методика и идея. Нямаме мъжки тим. Говорил съм с тимове от Германия, Русия и Испания. Като се вижда някой гений, да отива непосредствено в чужбина. Говорил съм с хора, които са „ за” това. В чужбина е друго развиването за децата и това е плюс. Концепцията, която е наложил екипът ни, е напълно друга. Ходил съм да изследвам другите школи, само че не ми харесва методът, по който треньорите се обръщат към децата – „ дебел” и такива неща. Това сме го забранили тук и те са като моето мнение, че би трябвало да се обръща огромно внимание на отношението към децата”, продължи юношата на Славия.

„ Трябва да имат предпочитание да пристигна и да чака тренировката, с цел да стартира да тренира. Те си стават и другари. Футболът е едно, въпреки всичко другарството и дружбата е напълно друго”.

„ Винаги съм благодарил на WINBET Arena, което направиха тук. Имаме балон, което е супер. Вътре е с коркови гранули и не разрешава на дечицата да се контузи. Тук е друго покритието и не подготвя към травми. Както и ректорът на университет „ Любен Каравелов” ни оказва помощ, за което съм доста благодарен”.

„ Естествено, че са значими изискванията. Аз съм упражнявал по сгурия, пясък. Прибирал съм се с пясък в устата, скърцат ми зъбите. Сега има условия, само че не би трябвало да ги глезим. Много са значими изискванията. Балонът не подготвя към контузии. Гледаме на открито да сме потребни с каквото можем и децата да се усещат удобно. Никога не ме е изкушавало треньорството. Футболист и треньор са напълно разнообразни неща. А детски треньор, още по-далеч. Аз съм експлозивен, нервозен и ще се ядосам, а те са спокойни, знаят по какъв начин да приказват, да изясняват, което е значимо. Гледам непрекъснато с родителите на децата. Говорим си и помагаме”, сподели Георгиев пред Gong.bg.

Какво още подчертава някогашният народен играч пред камерата на Gong.bg, може да видите в прикаченото видео.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР