Бившият нападател на Ботев (Пловдив) и Лудогорец Юнес Хамза сподели

...
Бившият нападател на Ботев (Пловдив) и Лудогорец Юнес Хамза сподели
Коментари Харесай

Юнес Хамза: С Лудогорец изиграх най-добрия си мач в Шампионската лига

Бившият нападател на Ботев (Пловдив) и Лудогорец Юнес Хамза показа пред " Спортал " усещанията от престоя си в България. Тунизиецът бе притеглен от " канарчетата " през 2014 година, а след банкрута на КТБ мина в Разград.

Здравей, Юнес! Как си, какво правиш сега?

- Здравей! Добре съм, благодаря! В момента съм в Румъния и върша това, което прави всеки един. Стоя вкъщи със фамилията си и упражнявам самичък.

Какво е мнението ти за създалата се обстановка и съгласно теб какво е бъдещето на футбола, откакто пандемията отмине?

- Този вирус съществуваше и преди. Светът е виждал сходни неща, само че както постоянно обстановката ни сподели, че не сме готови. Болниците не са добре оборудвани. Хубавото е, че можем да се учим от грешките си и да разберем какъв брой хубаво е да бъдеш вкъщи със фамилията си и другари. Също по този начин се научихме да оценяваме това, което имаме в естествените дни - свободата. Нека Бог пази всички ни. Бъдещето във всяка една сфера от живота ще бъде друго. Трябва да бъдем деликатни, с цел да не допуснем още веднъж това да се случи.
 Ботев (Пловдив) се укрепва с български футболисти
Ботев (Пловдив) се укрепва с български футболисти

Спасов възнамерява да върне трима играчи в състава

През януари 2014 година ти подписа с Ботев (Пловдив) и по-късно направи запаметяващ се дебют. Отбеляза два гола във вратата на Лудогорец. Какво си спомняш от тези времена?

- За мен престоят ми в Ботев беше доста прекрасен. Ако не се беше случило това със притежателя на клуба (Цветан Василев), можеше да бъдем един от огромните клубове в България и всяка година да се борим за титли.

Само няколко месеца по-късно ти мина в тима на Лудогорец. Какво беше първото ти усещане, когато дойде в Разград?

- В Разград беше добре, тъй като се фокусирахме доста повече върху футбола. Румъния беше близо и можех да се прибирам вкъщи. Варна също е хубав град, който беше доста близо.

Спомням си, че дебютира в мача от Шампионска лига против Ливърпул. Лудогорец загуби с 1:2, само че ти направи асистенция.

- Това беше най-хубавият мач за мен в Шампионска лига. Играхме доста добре, а аз дадох красива асистенция с първото си допиране в мача. Влязох от аварийна пейка.
 Кайзер: Бях подписал с Лудогорец, Левски и един австрийски клуб...
Кайзер: Бях подписал с Лудогорец, Левски и един австрийски клуб...

" Не съм приказвал с никого от Левски "

Имаш ли занимателни истории с някогашните си съотборници?

- Да, и една от тях е обвързвана с мен. Случи се в този мач против Ливърпул. Резултатът беше 1:0 за тях, а течеше 83-ата минута на мача. Загрявах в профил и имахме право на още една промяна. Исках да играя толкоз доста, че отидох самичък до тъчлинията, без да ме повикат, и се подготвих. Казах на треньора да ме вкара в игра. Тогава направих и асистенцията за 1:1 с първото си допиране.

Допускаш ли, че можеш да се завърнеш в България след време?

- България разполага с капацитета да направи шампионата доста по-конкурентоспособно. Вярвам, че след вируса нещата ще се развият по доста по-добър метод за България. Да, за какво да не се върна още веднъж? Пазя положителни мемоари от престоя си в страната.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР