Бившият началник във врачанския затвор Николай Кюпарски ще излежи присъдата

...
Бившият началник във врачанския затвор Николай Кюпарски ще излежи присъдата
Коментари Харесай

Контра! Николай Кюпарски ще излежи присъдата си във врачанския затвор

Бившият шеф във врачанския затвор Николай Кюпарски ще излежи присъдата си за корупция и корист в зандана, в който работеше. Това стана ясно откакто основната дирекция за изтърпяване на наказванията отхвърли молбата му за пренасяне в пловдивския затвор.
В средата на юли Върховен касационен съд удостовери присъдата от 4 години и половина, издадена от арбитър Петя Вълчева от врачански окръжния съд против Кюпарски. Бившият старши контрольор и шеф на група за обществена активност и възпитателна работа към затворническото общежитие в керамичната фабрика в този момент лежи в обекта, за който отговаряше.
Процесът против Николай Кюпарски стартира през 2015 година, а обвиняването съумя да потвърди пред съда, че в съучастничество с някогашния пандизчия Георги Борисов, той е изискал и получил 3 000 лева от околните на пандизчия. Затворническият началник ги изискал с цел да включи ограничения от независимост в групите, в които два дни се отработват и считат за 3 дни от присъдата. Схемата се повторила и с различен пандизчия, околните на който обаче алармирали институциите за поискания рушвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР