Бившият министър в 47-ото Народно събрание Даниел Лорер коментира работата

...
Бившият министър в 47-ото Народно събрание Даниел Лорер коментира работата
Коментари Харесай

Лорер: Служебното правителство започна с някои резки движения, които за 3 дни доведоха до гражданско недоволство

Бившият министър в 47-ото Народно заседание Даниел Лорер разяснява работата на служебното държавно управление.

" Важно е да помним главната задача на служебното държавно управление - да се проведат едни почтени избори. По отношение на кадровата рецесия, всяко едно държавно управление би трябвало да сложи политически кабинет, който да извършва неговата воля. Някои от измененията са извънредно разумни, като да вземем за пример промяната на регионални шефове. Това е политически акт, с който извънредно честните избори би трябвало да бъдат подсигурени. Но за мен пораждат мого въпроси по-задълбочените смени, които служебното държавно управление прави сега. Както фрагменти на Българска социалистическа партия, ткака и фрагменти, които ние от Политическа партия сме назначавали. Бяха заменени и шефа на Национална агенция за приходите, и шефа на Митници, цялата организация по труда, ДКК, фирмите към военно-индустриалния комплекс. Всичко това поражда въпрос за какво се прави и не знам каква е концепцията, в случай, че хоризонтът на това държавно управление не е толкоз отдалечен ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Моделът ГЕРБ-ДПС би трябвало да продължи да бъде разграждан. За първи път успяхме да вдигнем пенсиите с толкоз що се касае за 12 години. Някои от назначенията от служебното държавно управление пораждат въпроси у мен, тъй като са работили за ГЕРБ преди време. Служебното държавно управление стартира ръководството си с някои внезапни придвижвания, които в границите на 3 дни доведоха до гражданско неодобрение. След това служебният кабинет разбра, че публичното мнение има някои условия към тях. Да проведат почтени избори, само че и да не се трансформира коренно нито енергийното, нито обществената политика на предходното държавно управление. Те коригираха своя курс ", добави Лорер.

" Темата от кое място взимаме газ не би трябвало да е разграничителна в българското общество. Важно е да има газ за българските домакинства  и за българските компании. Мога да уверя всички, че газ има ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР