Бившият министър на туризма от кабинета на Кирил Петков Христо

...
Бившият министър на туризма от кабинета на Кирил Петков Христо
Коментари Харесай

Христо Проданов: Сергей Станишев не е бъдещето на БСП

Бившият министър на туризма от кабинета на Кирил Петков Христо Проданов не счита, че светлото бъдеще на Българска социалистическа партия е обвързвано със Сергей Станишев. " Не ми е забавен Сергей Станишев, с цел да го разясня в утринното студио ", разяснява той в ефира на bTV.
 
От думите му стана ясно още, че Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет с първия мандат. Социалистите също се оповестиха за градивна съпротива. Българска социалистическа партия няма да се срещат с контактната група на ГЕРБ за сформиране на държавно управление Плевнелиев-Паси.
 
Срещата на Българска социалистическа партия с партиите в Народното събрание през вчерашния ден за бюджета за следващата година не била политическа и не слага основите на кабинет. Според Проданов извънредно неверен метод в политиката е да се търси какво разделя партиите. Важните за тематики за Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление са бюджетът, приходите и цените. Ако обединението сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " направи държавно управление, социалистите също ще бъдат градивна съпротива, означи Проданов.
 
Христо Проданов не знае тъкмо като какви се дефинират " Продължаваме промяната " сега. Проданов чака консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление да стартират идната седмица. Ако вторият и третият мандат за сформиране на държавно управление отидат в други партии, тогава Българска социалистическа партия още веднъж ще се събере на Национален съвет, с цел да решат какво да вършат.
 
Проданов разяснява и изборът на Българска социалистическа партия за претендент за ръководител на Народното събрание. Решението на Българска социалистическа партия за ръководител на 48-ото Народно заседание ще бъде взето на Национален съвет на партията. Шефът на законодателния орган би трябвало да бъде невъзмутим, с опит, да владее залата и да знае парламентарните процедури, разясни Проданов. 
 
" Никола Минчев се справяше добре с работата си в Народното събрание и също е положително предложение за ръководител на Народно събрание ", оцени Христо Проданов.
 
По думите на Проданов всяка партия, която пожелае може да предложи претендент за ръководител на Народното събрание, а по-късно депутатите да решат кого да изберат след гласоподаване.
 
Проданов предизвести, че ни чака тежка зима с цената на тока, парното и храната. Има опция да няма бюджет за следващата година, сподели още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР