Бившият министър на спорта Радостин Василев лично е спуснал на

...
Бившият министър на спорта Радостин Василев лично е спуснал на
Коментари Харесай

Радостин Василев лично спуснал бившата кантора на Бориславова да вземе договора за нов стадион на ЦСКА

Бившият министър на спорта Радостин Василев персонално е спуснал на държавното сдружение „ Сердика спортни парцели “ адвокатската фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ (ДГКВ), по-известна като „ адвокатската фирма на Лена Бориславова “, с цел да сключат контракт за подготовката на нотариалната договорка за строителството на новия стадион на мястото на „ Българска войска “.

В резултат договорът е подписан на 25 май 2022 година като цената му е за 45 000 евро плюс още 5 000 евро.

Това излиза наяве от писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Василев от 18 март 2022 година и от самия контракт, с които разполага редакцията на.

Ръководството на ССИ в лицето на изпълнителния шеф на сдружението и на члена борда Людмил Лазаров не престават да укриват от спортния министър Весела Лечева документи, обвързвана с уреждането на връзките сред страната и футболния клуб ЦСКА на предприемача Гриша Ганчев, свързани със стадион „ Българска войска “.

„ Неколкократно съм отправяла питане за анекса, който в този момент виждаме, че изтече по медиите, а получавах доста нищожна информация от сдружението, което стопанисва този парцел. Още при започване на мандата желаех цялата информация по всички контракти, само че за жалост я получавах на парче. Това беше и главният претекст да сменя целия ръб на ССИ “, заяви през вчерашния ден Лечева и добави, че и сега сдружението продължава да се ръководи от остарялото управление, тъй като Агенцията по вписванията не е вписала новия ръб поради обжалване в съда.

Миналата седмица Tribune.bg „ разсекрети “ тайния анекс за „ Българска войска “, с който клубът на Гриша Ганчев е освободен от навременното заплащане на наеми за стадиона за над 520 хиляди лв..

Сега сътрудниците разгласиха още един документ, който е укриван от настоящото управление на Министерството на младежта и спорта и министър Лечева.

От писмото на „ адвокатската фирма на Лена “ излиза наяве, че преди да се стигне до кореспонденцията сред адвокатското сдружение и министъра са били „ извършени няколко срещи сред нас “. Още тогава адвокатската фирма получава достъп до информацията на ССИ, тъй като юрист Кючуков написа за „ прелиминарен разбор на проблематиката, която стои за решение “. Такъв достъп и досега не е обезпечен на настоящия длъжностен министър на спорта Весела Лечева, която е принципал на сдружението.

Същото писмо стартира с цитирането на „ спогодба “, реализирана от министър Василев и адвокатската фирма. „ Уговорката “ е последвана от „ оферта “ и контракт, без да бъдат провеждани каквито и да е обществени процедури за избор на адвокатска адвокатска фирма, обслужваща ССИ. Към оня миг спортното сдружение разполага с двама висококвалифицирани адвокати, които изцяло покриват правните потребности на ССИ. Отново към оня миг обаче шеф на кабинета на министър-председателя Кирил Петков е Лена Бориславова, някогашна служителка на адвокатската фирма ДГКВ. Тогавашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев също е тясно обвързван с ДГКВ. Негова майка Весела Станчева е старши съучастник в адвокатската фирма.

Част от офертата, на основата на която е подписан контракта от 25 май, е „ правене и подпомагане при договарянето на нотариалния акт, с който ще се прехвърлят/учредят вещните права върху Стадиона “. Практически това е по този начин наречената от Радостин Василев „ детайлна нотариална договорка “ за стадиона, който ще размени „ Българска войска “. Василев афишира тази договорка като завършен факт на 5 май по време на обща конференция с Данаил Ганчев - сина на Гриша Ганчев. Пълна тайнственост е по какъв начин Радостин Василев афишира „ детайлната нотариална договорка “ 20 дни преди въобще да бъде подписан договорът с „ адвокатската фирма на Лена “ за „ правенето на нотариалния акт “.

Въпреки че и до този миг „ детайлна нотариална договорка “ за стадион „ Българска войска “ няма, още през юни по сметката на ДГКВ в „ Райфайзенбанк “ са преведени 52 800 лв. от „ Сердика спортни парцели “.

В момента Радостин Василев е претендент за депутат и лидер на листа на „ Продължаваме промяната “ - партията Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова. Като претендент за народен представител Василев се употребява с имунитет против следствие. Лицето Евгени Марчев пък продължава да управлява държавното сдружение ССИ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР