Средно по 5,5 нарушения на проверка са установили служителите от

...
Средно по 5,5 нарушения на проверка са установили служителите от
Коментари Харесай

Леко увеличение на броя на нарушенията през април отчетоха от Инспекцията по труда във Враца

Средно по 5,5 нарушавания на инспекция са открили чиновниците от Дирекция „ Инспекция по труда “ във Враца в тестваните през април предприятия и компании, съобщават от институцията.

Това е малко повече спрямо записаните през предходния месец – приблизително по 4,9 нарушавания на инспекция, и по-малко по отношение на същия интервал на предходната година – 6,14 нарушавания на инспекция.

Според предоставените данни през април инспекторите са посетили 112 предприятия от разнообразни браншове на стопанската система. Установените нарушавания са общо 619. Сред тях няма такива за неизпълнени наставления за минал интервал. За отчетния интервал са спрени седем обекта, три машини и уреди и 20 работни места.

 

Съставени са 10 акта за административни нарушавания, от които шест са за работа без трудов контракт. Според статистиката през предходния месец формираните актове за работа без трудов контракт още веднъж са били шест. Спрените обекти и шестте акта за неналичието на трудови контракти са от сферата на строителството, оповестиха за Българска телеграфна агенция от инспекцията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР