Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ алармира, че

...
Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ алармира, че
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Има подозрения, че правителството харчи неприкосновения фискален резерв

Бившият министър на стопанската система Лъчезар Борисов от ГЕРБ сигнализира, че държавното управление може би харчи средства от неприкосновения фискален запас от 4.5 милиарда лв., в който са Сребърният фонд, нуклеарният фонд.

Има подозрения, че практиката от Орешарски да се пипа този запас още веднъж е налице, разяснява Борисов пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че през декември към 9 милиарда бюджетни средства са трансферирани в скрити сметки, неразбираемо къде и сердите на тези пари се губят.

Бившият министър на стопанската система прикани да се обединят специалистите по макроикономика, тъй като „ макроикономическата сфера влезе в интензивното поделение “, „ инфлационният вирус визира всички “ – и жителите и бизнеса.

Той сподели още, че нито един макроикономист по принцип не счита че е вярно да се прави актуализация на бюджета, само че на процедура тя е неотложна, тъй като бюджетът се задъхва – има проблем с инфлацията, със структурата на икономическия напредък, някои звена стартират да отхвърлят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР