Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, станал шампион по

...
Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, станал шампион по
Коментари Харесай

Божанов: ДБ ще говори с БСП, ако осъдят агресията на Русия

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов, станал първенец по преференции в 23-и МИР в София и определен за народен представител от Демократична България съобщи, че десните ще договарят с Българска социалистическа партия, в случай че социалистите осъдят експанзията в Украйна. 

Той разяснява предлагането на Демократична България посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова да не участва на тържественото разкриване на новия парламент.

Партиите вземат решение ще участва ли Митрофанова на откриването на 48-ото Народно събрание.

С предлагането бяха съгласни от " Продължаваме Промяната " и от ГЕРБ. Бившият министър на електронното ръководство обаче разгласи, че " Демократична България " няма проблем да гласоподава в синхрон с ГЕРБ-СДС по общи тематики.

Не скри, че това се е случвало и в границите на предходния парламент. Въпреки това, съгласно Божанов първият изследователски мандат наподобява неосъществим.

" Институцията Народно заседание преценя кого да предложения. Русия е оповестила България за вражеска страна. Това единствено по себе си е задоволителен мотив. Русия е страна агресор, Русия е изключена от Съвета на Европа. Има задоволително доста институционални причини тя да не бъде поканена ", съобщи Божанов.

" Нямаме цел да участваме непременно в държавно управление ", изрично разгласи Божанов, само че акцентира, че в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, те ще опитат да сформират държавно управление.

Попитан дали биха поканили в възможна коалиция Българска социалистическа партия, той отговори:

" Това е прекомерно хипотетично. Българска социалистическа партия, в случай че изразят ясна позиция за войната в Украйна, в случай че осъдят експанзията на Русия, има поле за диалог ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР