Бившият македонски премиер Никола Груевски остава без международен паспорт заедно

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски остава без международен паспорт заедно
Коментари Харесай

Македонски съд остави Груевски без паспорт, но отказа да го задържи

Бившият македонски министър председател Никола Груевски остава без интернационален паспорт дружно с още близо 20 души, обвинени по няколко каузи поради абсурда с всеобщите подслушвания отпреди няколко години, заяви държавната организация МИА.

С решението си съдът отхвърли да издаде заповед за арест на Груевски и другите някогашни държавни чиновници, против които профилираната прокуратура (CJO) внесе обвинявания преди няколко дни. Бившият министър председател обаче няма да има опция да напуща страната.

Сред лицата, на които е наложена сходна мярка, са и някогашният вътрешен министър Гордана Янкулоска и някогашния началник на разузнаването и братовчед на Груевски Сашо Миялков, както и други министри от кабинета на Груевски и на неговия правоприемник Емил Димитриев (който заемаше поста до встъпването на социалдемократа Зоран Заев), оповестява електронното издание МКД.

Забранява им се и издаването на нов паспорт, в това число на дипломатически документи за идентичност. Те ще са длъжни да се явяват в съда един път седмично. Дори да не пожелаят да предадат документите си, управляващите в страната от този миг ще ги смятат за невалидни, разгласи Основен съд 1 в Скопие.

Същевременно институцията счита всички претенции за задържане на Груевски и останалите, против които CJO внесе обвинявания, за " неоснователни ".

Сред няколкото обвинявания на прокуратурата против Груевски са такива за корист със служебно състояние, корист със средствата за финансиране на предизборна акция, нарушаване на изборното право и непозволено въздействие. Бившият министър председател към този момент получи обвиняване поради подбуждане към принуждение, импортирано от профилираната прокуратура през септември предходната година. Той отхвърля всички обвинявания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР