Бившият лидер на британската опозиция Джереми Корбин в интервю пред

...
Бившият лидер на британската опозиция Джереми Корбин в интервю пред
Коментари Харесай

Западът се изплаши от руското знаме над Киев

Бившият водач на английската съпротива Джереми Корбин в изявление пред ливански канал се изрече остро за английския жанр на ръководство на спора в Украйна, осъди доставката на оръжие на Киев и прикани за мир. Колкото и да е необичайно, в Англия това напълно рационално изказване не беше изтласкано от осведомителното поле, а в противен случай, започнаха да го разискват с интерес.

Всъщност Корбин не е споделил нищо ново. Месеци наред той настояваше западната върхушка да спре да изпомпва оръжия в Киев. Политикът има концепция - да провежда мирни договаряния сред Москва и Киев и да включи като медиатори страните от Африканския съюз и Лигата на арабските страни.

Обикновено Корбин омръзва на сънародниците си със своя пацифизъм, само че внезапно те взеха решение да го послушат. Интервюто му беше необятно представено освен от левия “Гардиън”, само че и от десния русофобски “Дейли Мейл”. Журналистът от таблоида Стивън Глоувър стартира с меланхолично самопризнание, че „ в случай че Корбин беше нашият министър председател, Путин към този момент щеше да е завладял цяла Украйна, а съветското знаме щеше да се вее над Киев “.

Перспективата е ужасна, несъмнено, за нашите английски сътрудници, само че откакто потъпка Корбин и се смъмри на локалните „ диванни генерали “ (това са сътрудниците на нашите диванни военни), британският наблюдаващ беше заставен, скърцайки със зъби, да признае: „ В това, което споделя остарелият болшевик, има зрънце истина”.

Какво е истината съгласно сътрудниците? Украйна „ в никакъв случай няма да може да завоюва тази война и да си върне земите, заграбени от Путин “, счита Глоувър, тъй че, без значение дали ви харесва или не, е време нейните управляващи да седнат на масата за договаряния.

Преведено, това значи, че британците са изпратили тонове оръжия в Киев, принудили са Зеленски да убие десетки хиляди украинци, снимали са брачната половинка му на кориците на лъскави списания, разпространявали са най-дивите имитации за интервенцията и в този момент желаят да правят отстъпка. Пропиляха милиарди. Посочените цели не бяха реализирани.

Почти по едно и също време с английския публицист същата концепция изрече и изтъкнат европейски политик, някогашният министър-председател на Чешката република Иржи Парубек. Той приканва чешкото управление да употребява европейското председателство на страната, с цел да се опита да провежда мирни договаряния сред Киев и Москва.

Край с Украйна, признава той. „ Нейната войска няма с какво да стреля. Нейните бойци не могат да се опълчват на професионалните съветски военни, нейното управление към този момент няма да види своите”, счита Парубек.

„ Европейските политически елити, които интензивно подкрепяха Украйна, просто би трябвало да одобряват обстоятелството, че украинските танкове няма да влязат победоносно в Кремъл “, изискано отбелязва някогашният министър председател. Да в действителност. И английски също няма да влязат. И американски. Помните по какъв начин един от украинските изроди мечтаеше да се вози на “Ейбрамс” по “Тверская”?

В същото време различен европейски пенсиониран политик Герхард Шрьодер се промъкна в Москва по партизански пътеки.. От Москва той донесе на сътрудниците си положителната вест, че Кремъл е „ подготвен за договаряния “. Изглежда, за това е пристигнал някогашният канцлер на Германия.

Забележете, че всички пролетни оферти за мир по изискванията на Запада внезапно изчезнаха някъде. Там, помня, ставаше дума за „ връщане към статуквото “, „ евакуиране на войските до границите преди 24 февруари “, даже нещо проблесна за предаване на контрола над Донбас и Крим на Киев. Не, в този момент никой не помни тези нелепости. Лайтмотивът на всички западни приказки в този момент е концепцията, че изгубените територии на Украйна към този момент не могат да бъдат върнати.

Вижда се, че CBO усърдно е прочистил мозъците на сътрудниците. Изглежда, че най-сетне схванаха какво е имал поради министър Лавров, когато приказва за смяна на географията на спецоперацията. " Това не са единствено ДНР и ЛНР - предизвести той в скорошно изявление. “Това е и Херсонска област, Запорожка област и редица други територии. И този развой продължава. И продължава поредно и упорито”, посочи той.

Ако погледнете картата, тогава измежду „ другите територии “ ще забележим и Николаев, и Одеса – чисто съветски градове. Защо някогашна Украйна се нуждае от изход на море? Какво ще прави тя с него? Плажовете ли ще минира, локалните ли ще тероризира?

Бившият чешки министър председател е обезпокоен: „ Дали руснаците, откакто завзеха рускоезичните райони в южната и източната част на Украйна, ще желаят да лишават и рускоезичните градове Харков и Одеса? “ Добър въпрос, Иржи.

Британските сътрудници са обезпокоени от съветското знаме над Киев. Така или другояче, до момента в който не се обясни дефинитивно въпросът с географията на спецоперацията, сякаш няма предмет на съглашение.

Когато всички цели на СВО бъдат реализирани, ще възникне вторият сложен въпрос. Разбира се, мирните договаряния са положителни, само че с кого тъкмо би трябвало да договаря Москва? Едва ли с киевската хунта.

Европейските политици просто не подлежат на договаряне. Всички помнят доста добре какво направиха с Минските съглашения. Всеки контракт подписан с тях или под тяхна гаранция не коства хартията на която е написан.

Британските елити, посредством устата на Стивън Глоувър, искрено ни предизвестиха, че даже при положение на кротичък контракт с Киев, „ връщането към това, което беше преди нашествието, е невероятно. Русия е наш зложелател и ще бъде зложелател за обозримо бъдеще. " Ясно е, че ще помним.

Може би си коства да преговаряте с техните американски господари? Но Вашингтон неотдавна пусна Пелоси на полет, който елементарно можеше да приключи със международна война. Бившият хегемон дефинитивно се е побъркал, какви сделки са вероятни с него?

Би било хубаво, несъмнено, да се намерят самостоятелни водачи в Европа, само че, уви, те изчезнаха. А степента на надзор на актуалните европейски елити от страна на Вашингтон е такава, че даже в пристрастеността към мирни съглашения, която ненадейно ги е обхванала, се вижда нова американска многоходка.

Факт е, че американците започнаха нов акт на постановката. Преди есенните избори те незабавно би трябвало да имат време да „ защитят “ Тайван. Американската агитация издига облика на нападателен „ националистически “ Китай, който трака с оръжие, стреля на учения и заплашва беззащитните тайванци. Пентагонът изпраща необикновено количество оръжия в Тайван, образова локалните военни и приготвя партизански отряди. Изглежда, че ще има огромна провокация, планувана скоро в Тайванския проток.

Но Америка не може да се бие на два фронта. Това значи, че военните дейности в Украйна би трябвало да се успокоят. Тук се появяват привлечените европейски политици като гълъби от цилиндър. До през вчерашния ден в Киев желаеха победа над Русия. Днес, преобули се, оферират на Москва мирни договаряния - без да не помнят да я заплашат по едно и също време.

Това наподобява като явно отсрочване - може би Москва ще спре победоносната си атака, киевският режим ще вземе нещастните жители по улиците, ще ги изгони на фронта, ще скрепи някакво " контранастъпление " или в най-лошия случай провокация с оръжия за всеобщо заличаване. Междувременно белите господа от Вашингтон ще уредят проблемите си в Тайван. Това е цялата причина за неочаквания припадък на пацифизъм измежду европейските сътрудници.

Ако Москва не се съгласи с изискванията на западните си сътрудници, тя ще бъде прокълната в медиите като безсърдечен агресор, ням за молбите на Зеленски и обкръжението му.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР