Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който живее в изгнание

...
Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който живее в изгнание
Коментари Харесай

Бившият крал Хуан Карлос е превел близо 4,4, млн евро на данъчните

Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който живее в заточение в Абу Даби и е обект на няколко правосъдни следствия в родината си, е изплатил близо 4,4 милиона евро на испанските данъчни служби, с цел да уреди ситуацията си, съобщи Франс прес, като се базира на негов юрист.
Още по тематиката
В известието се споделя, че по този метод Хуан Карлос е покрил отговорности, възлизащи на 4 395 901 96 евро и произлизащи от пътувания с частен аероплан, финансирани от основана в Лихтенщайн фондация, благосъстоятелност на един от далечните му братовчеди.

За повторно Хуан Карлос урежда свои отговорности към данъчните управляващи. През декември той заплати близо 680 000 евро по отношение на антикорупционно следствие, касаещо потреблението от някогашния крал на кредитни карти, свързани с банкови сметки на името на мексикански бизнесмен и на офицер от испанските военновъздушни сили. Разследващите се пробват да открият дали Хуан Карлос е употребявал други хора, с цел да заплащат от негово име за пране на пари след 2014 година, когато той абдикира и остана без правосъден имунитет.

Хуан Карлос отпътува през август за Абу Даби, откакто в Испания неразбираемият генезис на благосъстоянието му стартира да поражда от ден на ден съмнения. Срещу него се водят общо три следствия.

Освен гореспоменатия случай, испанското правораздаване изследва дали някогашният крал е прибрал комисиона по търг за възлагане на социална поръчка за създаване на високоскоростна линия в Саудитска Арабия през 2011 година Третото следствие касае свързани с Хуан Карлос компании, основани в данъчни убежища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР