Бившият косовски сръбски полицай Деян Пантич, чийто арест засили напрежението

...
Бившият косовски сръбски полицай Деян Пантич, чийто арест засили напрежението
Коментари Харесай

Косово ще постави под домашен арест бившия сръбски полицай Деян Пантич

Бившият косовски сръбски служител на реда Деян Пантич, чийто арест ускори напрежението сред Белград и Прищина, ще бъде освободен от ареста и ще бъде подложен под домакински арест, съобщи за представител на съда в Прищина.

Пантич беше задържан на 10 декември по обвинявания в нахлуване против полицейски чиновници по време на предходен митинг.

Задържането му разпали напрежението сред косовското държавно управление и етническото сръбско малцинство, което блокира пътища в северната част на страната с искане за освобождението на Пантич.

Премиерът на Косово Албин Курти изрази изненада през днешния ден от освобождението под домакински ареста на един " арестуван за тероризъм " и добави, че е любопитен да разбере кой арбитър го е освободил.

" Това, което чух, е, че защото е бил в гладна стачка и е имал проблеми със сърцето, е можело да бъде изпратен в болница, което е разбираемо. Дали е рационално, взема решение правосъдната власт. Това е съдията по предварителното произвеждане при положение на съответното искане на прокурора, само че когато сте упрекнат в тероризъм и ви изпратят под домакински арест, доста ми е забавно да схвана кой е прокурорът, който прави това искане, и кой е този арбитър по предварителното произвеждане, който го утвърждава ", сподели той.

Деян Пантич, който подаде оставка от поста си дружно с доста други косовски сръбски служители на реда в символ на митинг, беше задържан на 10 декември на пункта Ярине в северната част на Косово по обвиняване, че е взел участие в организирането и нападението против полицията преди няколко дни. По-късно съдът взе решение той да бъде арестуван под стража за 30 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР