Бившият кореспондент на Би-би-си Макс Хейстингс шокира с изказване, че

...
Бившият кореспондент на Би-би-си Макс Хейстингс шокира с изказване, че
Коментари Харесай

Бивш кореспондент нa BBC: Старите поколения британци са мъртво тегло за националната здравна система

Бившият сътрудник на Би-би-си Макс Хейстингс шокира с изявление, че старите генерации британци се трансформират в „ мъртво тегло “ за националната здравна система (НЗС) на страната по време на рецесията с новия ковид и прикани хората да се съсредоточат върху това да оказват помощ на младите генерации да преживеят пандемията, написа английското издание The Daily Express, представено от " Фокус ".
Пандемията от ковид визира главно по-старите генерации и тези, които имат и други болести, отбелязва вестникът, само че показва, че в последно време тя постепенно се популяризира към по-младите пациенти. Бившият интернационален сътрудник на Би-би-си Макс Хейстингс, на 74 години, прикани съвременниците си да подсигуряват, че няма да станат „ мъртво тегло “ за НЗС, с което да създадат по този начин, че младите да не са принудени да наливат пари за спомагателните потребности, които ще имат възрастните:
„ В кратковременен проект, най-важното е, че ние не би трябвало, по-старото потомство, да се тревожим за последствията, за мислите, че ще се разболеем и даже умрем. Ние имахме толкоз доста, че нямаме учредения да се оплакваме. Това, за което би трябвало да се тревожим, е, че може да станем мъртво тегло за НЗС. Така че в кратковременен проект това би трябвало да е главната ни грижа. Ние сме доста съчувствен народ, само че не осмисляме обстоятелството, че тези големи суми би трябвало да бъдат платени от някой и аз сигурно не одобрявам концепцията моите деца и внуци да са тези, които заплащат “.
Хейстингс настоя, че е подготвен да направи повече финансови жертви, с цел да не натоварва по-младите генерации след рецесията, като прикани по-възрастните британци да оказват помощ за поощряване на икономическите действия, откакто пандемията завърши.
Той продължи: „ Всички прогнози споделят, че тази рецесия под една или друга форма ще продължи до края на годината, може би даже и по-дълго. Трябва да се опитаме да насърчим възобновяването на икономическата интензивност. Ако ние, старите, би трябвало да платим спомагателна цена за това, по този начин да бъде. Ние имахме толокова доста и аз не лежа нощем да си мисля дали аз или жена ми ще умрем, мисля за това, което оставяме, или не оставяме, на нашите деца и внуци. Ужасен съм. Има разноски за всичко и цената за това е изумителна “.
Бившият сътрудник на Би-би-си настоя по-възрастните британци да бъдат „ държани будни през нощта “ от мисълта, че бъдещето на младите генерации ще бъде унищожено, като в това време отхвърли сравненията сред борбата против ковид и Втората международна война.
Хейстингс още веднъж настоя: „ Ние имахме нашето време, в този момент би трябвало да се тревожим за тях. Мисля, че има учредения за огромно терзание. В последните няколко дни разговарях с моята героиня, историкът Маргарет Макмилан. Маргарет има вяра, че може да успеем след избран интервал да преодолеем казуса с обществените финанси, само че банкрутите, корпоративните банкрути, загубата на работни места и всички стопански и обществени разстройства ще бъдат безусловно пагубни. Голяма част от децата ни ще изгубят работата си и това наподобява е най-хубавата причина старите да лежат будни през нощта в леглата си. Не е почтено да се плашим за себе си. По-младите са бъдещето, а ние сме предишното “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР