Бившият консултант на президента на САЩ Пол Манафорт е получил

...
Бившият консултант на президента на САЩ Пол Манафорт е получил
Коментари Харесай

Руски олигарх финансирал близък до Тръмп

Бившият съветник на президента на Съединени американски щати Пол Манафорт е получил заем от Щатски долар 10 млн. от съветски олигарх, заяви „ Ройтерс “.

В писмена клетвена декларация, приобщена към документа от юли 2017 година, сътрудник на ФБР споделя, че е прегледал данъчните заявления на компания, следена от Манафорт и жена му, и от тях се вижда, че съпрузите са получили заем от 10 млн. $ от съветски кредитор, разпознат като Олег Дерипаска.

Вече е било издадено искане за претършуване на жилището на Манафорт в щата Вирджиния. То е осигурило основни доказателства за покачване на обвинявания от страна прокурора Робърт Мълър, който проверява хипотетичната съветска интервенция от изборите през 2016 година

Мълър повдигна обвинявания и против Константин Килимкин - скришен сътрудник, работил от време на време като медиатор сред Манафорт и Дерипаска.

Оказва се, че Дерипаска е подкрепял финансово и консултантската компания на Мълър в Украйна в интервала сред 2005 и 2006 година

Самият олигарх е един от най-силно засегнатите от американските наказания против Русия.

Срещу Манафорт, който беше отпред на част от кандидат-президентската акция на Тръмп, са повдигнати обвинявания във Вашингтон и Вирджиния, които се простират от скрит план за пране на пари през банкови и данъчни измами до нарушение на условието да се записва като задграничен сътрудник на проруското държавно управление в Украйна.

Манафорт не се признава за отговорен. Процесите против него ще стартират през септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР