Бившият кмет на район Младост Десислава Иванчева ще финансира кампанията

...
Бившият кмет на район Младост Десислава Иванчева ще финансира кампанията
Коментари Харесай

Иванчева ще финансира кампанията си за евроизборите с дарения от граждани

Бившият кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева ще финансира акцията си за евроизборите напълно с дарения от жители, които възлизат на няколко десетки хиляди лв.. Това съобщи самата тя пред Би Ти Ви от вкъщи си в столичния квартал `Младост ", откъдето ще я води, тъй като е под домакински арест. Мярката й беше избрана през вчерашния ден от апелативния профилиран съд.

" До този миг имаме към 2 хиляди лева Даренията са дребни суми, само че от огромен брой хора. Не е значимо да има билбордове, а хората да ни имат вяра ", уточни тя. По думите й Европа е осведомена със случая й. " Тази принуда по отношение на нас е за заплашване на хората " сподели тя. На въпрос при възможна победа на изборите към коя партия в Европейския парламент ще се причисли, тя съобщи, че това към момента не е известно и ще се реши след допитване.

" Реших да се кандидатирам от изтощение, страната ни умира. В България мафията си има страна ", съобщи някогашният областен кмет. По отношение на метода на осъществяване на акцията, тя сподели, че ще се заложи на ексцентричното и изобретателното. " За нас не е значимо да има билбордове, а хората да ни имат вяра ", добави тя.

По мотив решението на съда, тя предвижда, че и на втора инстанция ще бъде наказана с понижена присъда от 20 на 10 години затвор. " Трябва да се направи смяна, желаех смяна в Закона за строителството, само че се пробваха да ни сготвят и да ни пратят в пандиза ", сподели тя.

Вчера апелативният профилиран съд освободи под домакински арест някогашния кмет и нейния заместител Биляна Петрова. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. На първа инстанция Специализираният углавен съд я осъди на 20 години затвор, 10 хиляди лева санкция, конфискация на част от имуществото и възбрана да заема обществена управителна служба за период 20 години. Заместникът й Биляна Петрова получи 15 години затвор, 15 хиляди лева санкция и възбрана за 15 години да заема обществена служба. Присъдена е и конфискация на част от имуществото й. Петко Дюлгеров е наказан на 12 години затвор, 12 хиляди лева санкция и конфискация на имущество. На съвещанието Иванчева се яви с новия си юрист Николай Хаджигенов, който е поел отбраната й откакто тя се е отхвърли от юрист Марин Марковски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР