Бившият кенийски бегач на дълги разстояния Кип Кейно и други

...
Бившият кенийски бегач на дълги разстояния Кип Кейно и други
Коментари Харесай

Обвиниха седем души за присвояване на олимпийски пари

Бившият кенийски бегач на дълги дистанции Кип Кейно и други шест представителни лица са разследвани за корупция и заграбване на повече от 545 хиляди щатски $, които са били планувани за финансиране на олимпийския тим за Рио, оповестиха локалните управляващи.

Кейно, златен медалист на 1500 метра през 1968 година, беше президент на локалния олимпийски комитет до края на предходната година. Бившият министър на спорта Хасан Уайро също е упрекнат за присъединяване в незаконната скица, както и Стивън Арап Сой, който беше водач на кенийската делегация в Рио.

Кенийските следователи прецизират, че седемте мъже имат време до края на деня да се отзоват на поканата на службата за престъпни следствия, а в противоположен случай ще бъдат задържани.
Подготовката на кенийците за Рио беше помрачена от обвинявания, че представителни лица са присвоили част от парите, планувани за път и престой в Рио. Разследването тече от края на 2016-а година насам и към този момент са " открити ясни доказателства ", настояват следователите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР