Бившият капитан на Южна Африка Стивън Пиенаар официално сложи край

...
Бившият капитан на Южна Африка Стивън Пиенаар официално сложи край
Коментари Харесай

Стивън Пиенаар обяви края на кариерата си

Бившият капитан на Южна Африка Стивън Пиенаар публично постави завършек на 18-годишната си професионална кариера. Футболистът стори това на 35-годишна възраст и след общо 16 сезона в шампионатите на Холандия, Германия и Англия, както и още три в това на родната му страна.

“Днес разгласявам отдръпването си от футбола. Искам да благодаря на майка ми, на фамилията, на всички тимове, в които съм играл. И на почитателите, несъмнено. Как мога да ви не помни! Благодаря за поддръжката и обичта”, сподели Пиенаар във видео, което качи в профилите си в обществените мрежи.

It’s been an amazing ride made more special by you, the fans. Thank You. It’s been an honour. pic.twitter.com/qsy4bZCLjT
— Steven Pienaar (@therealstevenpi) February 28, 2018
Той е повторен първенец и повторен притежател на Купата на Холандия с екипа на Аякс, като за амстердамския гранд има общо 131 мача във всички шампионати. За единствения си сезон в Борусия (Дортмунд) изиграва 27 мача, а най-вече срещи има за Евертън - 229. Освен всичко записва 18 срещи за Тотнъм, както и 17 за Съндърланд.

Пътят му стартира и приключи в родината, откакто сред 1999 и 2001 изигра 24 мача за Аякс (Кейп Таун), а за последно игра за Бидвест, записвайки скромните 4 мача.

За националния тим на страната си има общо 61 дуела, както и 2 участия на международни шампионати, в това число на това, което се организира в РЮА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР