Бившият капитан на Германия Лотар Матеус се върна в спомените

...
Бившият капитан на Германия Лотар Матеус се върна в спомените
Коментари Харесай

Матеус: През 1990-а още не знаехме, че англичаните са скарани с дузпите

Бившият капитан на Германия Лотар Матеус се върна в спомените си към епичния полуфинал на Мондиале'90 сред Бундестима и Англия. След трагични 120 минути на " Деле Алпи " в Торино, Матеус и сътрудниците му печелят с дузпи, а няколко дни по-късно побеждават със международната купа.

" На международното в Италия започнахме с 4:1 над Югославия, което беше доста значимо. Първо, тъй като изпратихме ясно обръщение към всички останали: който желае да стане международен първенец, би трябвало да мине през нас. И второ, тъй като не наляхме вода в мелницата на публицистите, които не можеха да пишат нелепости по адрес на тима ", споделя Лотар пред FourFourTwo.

" Най-трудният ни мач на финалите през 1990 година беше против Англия. По това време англичаните имаха страховит отбор и доста мощни играчи - Дейвид Плат, Пол Гаскойн, Гари Линекер, Стюарт Пиърс, Питър Шилтън, Крис Уодъл. Тези момчета имаха класата да станат международни първенци. Помня ясно по какъв начин Гаскойн получи жълт картон, което значеше, че няма да играе на възможния край. Аз също бях заплашен, тъй като имах жълт картон от срещата с Холандия ", продължава носителят на " Златната топка ".

" Не бях благополучен, че дуелът с Англия стигна до дузпи. Исках да ги победим преди този момент. В оня миг ние не знаехме, че англичаните са скарани с дузпите. Сега към този момент го знаем, тъй като през годините гледахме много такива техни отпадания. Всеки ден си биехме дузпи и не тъй като Франц Бекенбауер ни караше. Това бяха другарски басове в края на тренировките - който паднеше, купуваше бира вечерта. Никой не искаше да губи и да разлива бира за останалите ", споделя още Матеус.

" Въобще не бях обезпокоен преди моето осъществяване. Бях сигурен, че ще преодолея Шилтън. Щом спечелихме, отидох при Крис Уодъл. Разбирах добре какво му е, тъй като през 1984 година пропуснах дузпа във финала за Купата на Германия. Знаех каква гнусота е това и му съчувствах ", прибавя рекордьорът по мачове за Маншафта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР