Бившият капитан и директор на Левски Станислав Ангелов изригна срещу

...
Бившият капитан и директор на Левски Станислав Ангелов изригна срещу
Коментари Харесай

Пелето за курса за Про лиценз: Пускам жалба до БФС! Ако трябва - и до УЕФА!

Бившият капитан и шеф на Левски Станислав Ангелов изригна против родната треньорска школа, откакто не беше позволен до курса за Про лиценз. За огромния скандал информирахме още през вчерашния ден.

Пелето към този момент 20 години е неизменима част от футбола ни. Ангелов няма потребност от показване. Като футболист стана първенец на България 3 пъти. 5 пъти подвигна Купата и два пъти Суперкупата. Игра за ЦСКА, стана легенда на Левски. В чужбина носи екипите на немския Енерги (Котбус), на румънския Стяуа и на кипърския Анортозис. За националния тим на България записа 39 мача и вкара 1 гол. Беше повсеместен футболист - където го пуснеш на терена, там играеше с триумф. С 433 мача и 22 гола на клубно равнище. Освен това е и квалифициран правист, което е рядко срещано измежду футболистите...

Станислав Ангелов разгласи пред вестник " Мач Телеграф ", че ще пусне тъжба в БФС и до УЕФА, в случай че се наложи. За да спечелва правдата, а не задкулисието.

" Изключително съм отчаян от решението на учените. Много ми е необичайно, че въпросът, заради който не са приели персонално мен, е основан на клюки, а не на документи. В комисията въпреки всичко са професори и доценти, би трябвало доста добре да знаят, че когато вземат решение ориси, би трябвало да се уповават на документи. Това е по отношение на юридическия проблем, а за моралния - може би за тях е горделивост, че футболисти, които са представяли България в други страни, които са играли за националния тим и са доста съществено интегрирани във футболния хайлайф у нас, нямат опция да се развиват като треньори. И то заради персоналното решение на някои от тях. Мога само да предсказвам, че става въпрос за персонални ползи ", сподели той пред сътрудниците.

" На нас в този момент ни е времето, в този момент желаеме да се развиваме, в този момент работим, в този момент сме млади и окуражени. Искаме нещо да променим, само че ни стопират. Хората, които работим съответно с деца, виждаме, че казусът на българския футбол е в треньорите и по-скоро неналичието на качествени такива. Оказва се обаче, че проблемите не са в самите треньори, а в тези, които ги избират и образоват ", добави Пелето.

" Съвсем скоро пущам тъжба в БФС. В момента я оформям писмено. Надявам се в лицето на господин Касабов да намерим човек, който обича законите и изрядните документи, и най-много - който обича честността и морала. Вярвам, че той ще вземе отношение по проблема. Не единствено той, а и останалите управителни органи в централата. Ако това не се случи, ще се породят доста съществени подозрения за честността на извършения изпит. Ако от БФС нямат мнение по проблема, ще напиша тъжба и до УЕФА. Вече документите се превеждат ", обясни Станислав.

" Хора от треньорската школа работят скрито по всякакви клубове, а това основава спор на ползи. Това е следващата система в България, която най-вероятно работи по другия метод...

От достоверни източници знам, че не ми е приет публично извършен стаж в професионален клуб. На каква база е направено това? На каква база не бяха изнесени обществено никакви резултати от изпитите? На каква база на никое място не се видя видеото от изпитите - кой е преписвал, по какъв начин се е провел този изпит... Всичко е забулено в мъгла ", с право недоволства Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР