Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел може да се превърне

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел може да се превърне
Коментари Харесай

The Hill: Меркел се смята за основен претендент за посредник в преговорите с Путин

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел може да се трансформира в един от главните кандидати за ролята на медиатор в договарянията с съветския президент Владимир Путин за разрешаване на обстановката в Украйна, написа Брус Дейтън, професор в Школата за интернационално обучение във Върмонт, в публикация на американския вестник The Hill.

Според ескперта западните страни би трябвало да засилят мироопазващите старания в Украйна и да изградят връзка с Русия с присъединяване на авторитетни хора от бизнеса, представители на неправителствени организации и даже религиозни водачи. Идеите, които се окажат най-осъществими, показва създателят, по-късно може да бъдат " трансферирани на публични дипломатически представители ".

" Има няколко кандидати за тази роля. Бившият немски канцлер Ангела Меркел се счита за главен претендент за присъединяване в договарянията с Путин ", се акцентира в публикацията.

" Тя има както опит с [руския лидер], по този начин и способността да работи свободно, тъй като не е директно обвързвана с държавното управление " , изяснява Дейтън. В същото време той признава, че други видни фигури също може да станат медиатори - да вземем за пример от транснационални компании, които съгласно него могат да " свържат хора от другите страни на границите ".

" Дисфункционалната позиция на [президента на Съединени американски щати Джо] Байдън като член на фамилията на " външната политика " значи, че от време на време си коства да разчитате на авторитетна вуйна или благонадежден чичо, с цел да започнете борба с братовчеди. Това е моментът, в който се вижда потребността от притичването на помощ на трета страна в устрема да се реализира мир в Европа ", обобщава професорът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР