Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел е била критикувана многократно

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел е била критикувана многократно
Коментари Харесай

Човек трябва да се отнася сериозно към думите му: Меркел не приема за блъф предупрежденията на Путин

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел е била подложена на критика неведнъж за политиката си по отношение на Русия. Досега тя се отнасяше сдържано към съветската инвазия в Украйна и в този момент още веднъж се изрече по този начин по въпроса, написа stern.de.

По време на откриването на фондация " Хелмут Кол " Меркел приказва освен за своя предходник Кол. В речта си тя разяснява и съветската експанзия против Украйна и президента на Русия Владимир Путин.

" Човек би трябвало да се отнася съществено към думите му ", сподели някогашният канцлер. " Да се отнасяме съществено към думите, да не ги отхвърляме като блъф, а да ги преглеждаме съществено - това никога не е симптом на уязвимост или примирителност, а на политическа мъдрост. "

По този метод, сподели тя, може да се резервира и даже да се създаде пространство за маневриране.

Хелмут Кол притежаваше тази далновидна мъдрост - сподели Меркел. Във връзка с войната в Украйна някогашният канцлер сподели още: " Днес Кол би направил всичко, с цел да отбрани и възвърне суверенитета и целостта на Украйна. " Същевременно обаче той би се стремил връзките с Русия да се възстановят, несъмнено, не независимо, а постоянно в консултация с всички сътрудници от Европейски Съюз и НАТО.

Тя насочи рецензии към Путин и съветската инвазия. Агресивната война " унищожава основите на всичко, за което общността на страните, в това число някогашния Съветски съюз, а по-късно и Русия, се бяха договорили в границите на Парижката харта за сигурност в Европа ". Да се създадат верните заключения от това в този момент е сложна задача, сподели тя. Меркел не разяснява личната си политика по отношение на Русия, написа " Щерн ".

В изявление за " Шпигел " през юни - една от най-големите ѝ изяви след края на канцлерския ѝ мандат - Меркел към този момент един път разяснява войната в Украйна. Тогава липсваше самокритичност. Тя дефинира спора като " огромна покруса " и се запита дали е можело да бъде предотвратен. " За благополучие, пробвах задоволително. Много е тъжно, че не се получи ", сподели тогава Меркел.

След началото на съветската война против Украйна някогашният канцлер е обект на рецензии за политиката си по отношение на Русия. Обвиняват я, че се е сближила с Путин - макар неговата лъжливост. Представител на Германския съвет за външна политика я упрекна, че поради източногерманския си генезис е разбирала логиката на съветската политика и е забелязвала, когато Путин я е излъгал. Въпреки това тя не си е направила никакви заключения от това. " Вместо това в последна сметка тя действаше опортюнистично, в полза на личната си власт и на немската стопанска система. " Представители на необятен кръг от партии, измежду които СвДП и ХДС/ХСС, приканиха Меркел да изясни политиката си по отношение на Русия, напомня " Щерн ".

Според " Зюддойче Цайтунг " тази изразителност на Меркел " звучи по-скоро като курсът на канцлера от ГСДП Олаф Шолц, в сравнение с като реториката на водача на ХДС Фридрих Мерц за доставка на оръжие на Украйна.

Меркел в този момент " доста внимава да не разяснява политически въпроси, може би и тъй като актуалната енергийна рецесия, обвързвана с войната, не на последно място е последица и от нейното ръководство ", написа изданието и добавя, че Меркел по тази причина е " скрила мненията си за войната и мира зад риторичен трик ".

Междувременно се появи и реакция на реакция на някогашния украински дипломат в Германия Андрий Мелник (същият, който преди време назова канцлера Шолц " афектиран лебервурст " ), който сложи в Twitter смайли и написа: " Трудно е да се повярва: някогашният канцлер, който направи допустима експанзията на Москва против украинците с годините на уют за Путин, нахално философства за това " по какъв начин ще бъде допустимо още веднъж да се развият нещо като връзки с Русия ".

В същото време Олаф Шолц в изявление за " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " удостовери отхвърли си да достави на Украйна модерни бойни танкове.

" Германия няма да изпрати модерни западни танкове в Украйна, до момента в който и други сътрудници не създадат същото.

Германия поддържа Украйна по най-хубавия вероятен метод и в същото време прави всичко допустимо, с цел да предотврати директен спор сред НАТО и Русия. Това е в основата на всички решения. Това е и в сходство с волята на голямото болшинство от жителите ", сподели Шолц.

Според канцлера дебатът за танковете изцяло подценява обстоятелството, че кръговият продан също по този начин разрешава да бъдат доставени на Украйна повече от 100 бойни танка и бойни машини на пехотата.

Партньори като Чешката република и Словакия, Румъния и Гърция трансферират създадени в Източна Европа танкове в Украйна, където те могат да бъдат употребявани неотложно, защото логистиката, боеприпасите, аварийните елементи и нужното ноу-хау са налице, сподели той.

" Постепенно попълняме запасите на нашите сътрудници със западно съоръжение ", сподели Шолц, след което изрази изненада, " че някои критици се държат по този начин, като че ли Германия доставя единствено каски ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР