Бившият канцлер Куаси Квартенг се чувства „разочарован“ от Лиз Тръс - докато разкрива, че не са говорили след уволнението му

...
Г-жа Тръс подаде оставка дни по-късно, превръщайки се в най-кратко
Коментари Харесай

Г-жа Тръс подаде оставка дни по-късно, превръщайки се в най-кратко управлявалия премиер в британската история.

Г-н Квартенг и г-жа Тръс бяха дългогодишни съюзници, преди тя да го уволни след критики относно мерките за намаляване на данъците в минибюджета, заменяйки го с действащия канцлер Джеръми Хънт, който отмени нейния дневен ред, за да възстанови вярата в пазарите.

В интервю за POLITICO бившият канцлер каза, че неговият „проблем“ с г-жа Тръс е, че „след като беше смел при влизането... за мен това беше пълна капитулация в края ."

"И мисля, че се почувствах разочарован, честно казано."

Премиерът пристигна в Делхи за срещата на върха на Г-20 - най-нова политика

Тройното заключване на пенсиите добавя £11 милиарда годишно към публичните разходи - доклад

Бившият министър от кабинета, който представлява Спелторн, също описа колко високопоставени политици изпитват чувство за „вцепенение“ и „празнота“ след напускане на високия пост.

„Тези хора, политически хора, но мисля, че особено хората, които стигат до върха, са един вид адреналинови наркомани“, каза той пред Westminster Вътрешен подкаст.

„Те се наслаждават на предизвикателството. Това е като да гледате или да участвате в един вид екшън филм. Да не го омаловажавам, но знаете, вие сте точно в центъра на събитията, имате голям авторитет. Вие трябва да решавате нещата."

Гледайте графика на нейния мандат.

Той продължи да описва "вид празнота" за някои, които напускат висши държавни позиции.

"Вие просто получете тези празни, това усещане за празнота," каза той.

"Трябва да запомните, че за много хора, които са точно на върха, те са мислили за това от десетилетия.

"Те са били по този път, по това пътуване. И след като излезеш, всичко е свършило. И така има някакво усещане за празнота. Аз съм го виждал и ти понякога може да се види на лицата им. Те просто са напълно объркани.“

На въпрос дали се чувства по същия начин, г-н Kwarteng каза, че „наистина се радва“ да служи на върха, въпреки че е „много нервно“ -и стелажи."

Прочетете още:
Тръс е критикуван за "пренебрегване" на предупрежденията срещу мини-бюджета
Собствениците на жилища са удряни със 7 000 британски лири годишно "ипотечна санкция на торите"< /p>

Но той добави: „Винаги съм се опитвал да бъда малко по-балансиран.“

Намесата на г-н Kwarteng идва само дни след годишнината от първото й встъпване в длъжност.

>

В някои от изказванията си, откакто напусна номер 10, бившият министър-председател защити своята програма за намаляване на данъците и предположи, че това би проработило в дългосрочен план.

При откриването на нейната Комисия за растеж през юли - нова организация, която тя създаде, за да обедини икономисти, фокусирани върху въпроса за ниския растеж - тя предположи, че бавният растеж на Обединеното кралство се е "влошил" след нейното напускане.

Бившият министър-председател беше подслушан на събитието казва, че не е „драматично изчезнало“ с излизането й от Даунинг стрийт, а „е станало все по-лошо и по-лошо“.

Когато я попитаха дали фискалните й планове са били правилните, тя отговори: „ Играта е дълга."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР