Бившият кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън призова американците

...
Бившият кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън призова американците
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън призова американците към кибервойна срещу Русия

Бившият претендент за президент на Съединени американски щати Хилъри Клинтън прикани американците да стартират кибервойна против Русия. Тя направи изказването си в предаването " Morning Joe " на MSNBC, предава.

Клинтън поздрави хакерската група на " Анонимните ", които оповестиха кибер война на Русия и смъкнаха уеб сайтът на президентът на Русия с масирана DdoS офанзива. Адресът kremlin.ru остава недосегаем часове наред.

" Осъществихме част от това по време на Арабската пролет. Можем да нападаме доста държавни институции и олигарси посредством хакерски атаки ", съобщи Хилъри Клинтън.  " Трябва да се върнем към старите дни, когато " Радио Свободна Европа " излъчваше точната информация в домовете на руснаците; би трябвало да създадем всичко допустимо да повторим това онлайн ", добави тя.

Хилъри, която към момента има мощни позиции в ръководещата Демократическа партия, прикани поддръжката да се насочи към протестиращите срещу войната в Русия.

" Онези, които обичат свободата, които схващат, че нашият метод на живот зависи от това, би трябвало да насочат напъните си към тези, които в този момент са на улиците в Русия ", съобщи Клинтън.

Във вечерта на първия ден от нашествието на Русия в Украйна антивоенни митинги имаше в 47 съветски града. Над 1000 души бяха задържани на митингите, които бяха и срещу властта на Владимир Путин.

По думите на Хилъри Клинтън кибер акциите би трябвало преди всичко да усилят поддръжката за протестиращите. Ролята на обществените мрежи и интернет бе основна за триумфа на Арабската пролет, в резултат на която режимът в Египет бе заменен, а Сирия и Либия потънаха в революция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР