Бившият канадски световен шампион на овчарски скок Шон Барбър почина

...
Бившият канадски световен шампион на овчарски скок Шон Барбър почина
Коментари Харесай

Световeн шампион си отиде само на 29 години

Бившият канадски международен първенец на пастирски скок Шон Барбър умря на 29-годишна възраст.

Атлетът е умрял в сряда в дома си в Кингуд, Тексас, заяви мениджърът му Пол Дойл пред Асошиейтед прес, само че не разкри повода за гибелта.

Напоследък Барбър е имал здравословни проблеми.

" Повече от просто необикновен състезател. Шон беше добродушен човек, който постоянно поставяше другите пред себе си. Трагично е да загубиш толкоз добър и младеж ", сподели Дойл.
 
Барбър имаше триумф в надпревари в колежа, а през 2015 година завоюва златото на международното състезание в Пекин със скок от 5,90 метра. През същата година той е и първенец на Панамериканските игри.

Година по-късно той влезе във финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Той е рекордьор на Канада с 6,00 метра.

През 2017-а Барбър разкри, че е педераст и се гордее с този факт.

" Благодаря на моите родители за огромната поддръжка. Продължавам да пораствам като човек и имам сериозна поддръжка от групата към мен. Родителите ми са най-големите ми поддръжници и ми помогнаха доста в последно време. Към приятелите ми: вие постоянно ще бъдете мои другари и аз също ви обичам ", написа тогава Барбър в профила си.

Атлетът е роден в Съединени американски щати, само че показва Канада. Баща му е канадец и се е състезавал в овчарския скок на международното състезание в Хелзинки през 1983 година

Малко преди олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а Барбър даде позитивна проба за кокаин, само че беше позволен до присъединяване в Бразилия, откакто даде забавно пояснение - целувка с момиче, което е използвало кокаин преди срещата си с него.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР