Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху ще преговаря за сделка за

...
Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху ще преговаря за сделка за
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху преговаря за сделка по дело за корупция

Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху ще договаря за договорка за признание на вина по дело за корупция, заяви за  " Асошиейтед прес "  човек, участващ в договарянията.

Споразумението, което може да бъде подписано още тази седмица, ще смъкна Нетаняху от израелската политическа сцена за години напред, проправяйки пътя за конкуренция за основния пост в неговата опозиционна партия ``Ликуд``. Сделката обаче може да спести на Нетаняху нескончаем развой.

Новината за евентуална сделка ядоса критиците на някогашния министър председател, съгласно които по този метод се подкопава върховенството на закона. Пред дома на основния прокурор в Израел се събраха демонстранти на митинг. Очаква се договорката да бъде оспорена в съда. " Човекът, който унищожи доверието на обществото в демокрацията поради персонални аргументи, няма право да желае покупко-продажби " ,  написа в Туитър министърът на опазването на здравето Ницан Хоровиц, който визира опитите на Нетаняху да упрекна израелската правосъдна система в непросветеност след повдигането на обвиняването. Бившият министър председател твърдеше, че тя е пристрастна и организира лов на вещици против него.

Бенямин Нетаняху е обвиняем в три обособени каузи за измама, корист с доверие и приемане на подкупи. Той отхвърля да е направил каквито и да е нарушавания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР